Regionaal Landschap Houtland zoekt knotters

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Knotter in actie (grote weergave)
Regionaal Landschap Houtland zoekt helpende handen om te helpen bij de knotploeg. Ga je graag aan de slag met een kettingzaag en ben je graag in de natuur bezig? Dan ben jij zeker welkom!

Knotbomen zijn de groene sieraden van onze streek. Ze geven ons landschap zijn typische uitzicht. Iedereen wil dat dit landschap blijft bestaan en goed beheerd wordt.
Daarom moeten knotbomen elke zes tot acht jaar volledig van hun takken worden ontdaan. Gebeurt dit knotten niet, dan is de kans groot dat ze openscheuren en ziek worden.

Veel mensen hebben echter te weinig tijd om hun bomen te knotten of zijn te oud om dit werk te doen. Daarom startte vzw Regionaal Landschap Houtland in 2006 een knotploeg. De knotploeg bestaat uit verschillende individueel werkende teams, die gaan knotten in ruil voor het (brand)hout. De periode om te kappen en knotten loopt van begin november tot eind maart.

Knotters gezocht

We zijn nog op zoek naar extra knotters. Mensen die op zoek zijn naar hout van dichtbij en bovendien graag met de kettingzaag aan de slag gaan.

Wat kunnen wij bieden? Wij zoeken mee naar knotadressen, voorzien een aanvullende verzekering en we organiseren op regelmatig tijdstip betaalbare cursussen onderhoud kettingzaag en/of cursus veilig kettingzagen. Je maakt bovendien deel uit van een netwerk van meer dan 200 knotters.

Heb je zin om je gratis aan te sluiten bij onze knotploeg of heb je vragen, dan kan je ons contacteren via dieter.willems@west-vlaanderen.be of 050 407680.

op 07 januari 2020
Nieuwsoverzicht
LCP