Op zoek naar een goed boek? Persoonlijke leestips voor jong en oud

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bieblo (grote weergave)
Wil je graag lezen, maar weet je niet welk boek past bij jouw interesses? De bib presenteert twee nieuwe diensten om je op weg te helpen.

Bieblo – voor kinderen van 7 tot 11 jaar

Wat? Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 7 en 11 jaar boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat je aanspreekt? Dan kan je de pagina onbeperkt vernieuwen. Zo verschijnen telkens nieuwe tips. Je ziet ook enkel de boeken die beschikbaar zijn in de bibliotheken van Oostkamp.

Hoe? Bieblo is beschikbaar op de PC in de jeugdafdeling van Bibliotheek-infopunt Oostkamp en bibliotheek Ruddervoorde of via de catalogus online.

Mijn Leestipper – voor volwassen bib gebruikers

Wat? Mijn Leestipper helpt je zoeken naar een goed fictieboek. Elke maand krijg je nieuwe gepersonaliseerde leestips recht uit de collectie van de bib in Oostkamp.

Hoe? Surf naar mijnleestipper.bibliotheek.be en log daar in met jouw Mijn Bibliotheek-profiel. De eerste keer dat je dat doet, zal je een aantal vragen moeten beantwoorden zodat het systeem jouw leesprofiel kan opbouwen. Dat profiel zal er samen met jouw leengeschiedenis voor zorgen dat je leestips aangeboden krijgt die op jouw interesses zijn afgesteld.

TIP

Spreek ook de medewerkers in de bib aan voor hulp & tips

op 31 december 2019
Nieuwsoverzicht
LCP