Gezocht: medewerking aan de peukencampagne

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Peukencampagne (grote weergave)
De gemeente gaat de strijd aan tegen zwerfvuil. In 2020 zal de focus op peuken liggen. Jij als ondernemer, handelaar, horecazaak kan hierbij het grote verschil maken.

De gemeente gaat de strijd aan tegen zwerfvuil. In 2020 zal de focus op peuken liggen. We willen dat niemand nog peuken meer weggooit op de grond, in het groen of in het rioolputje. Een nettere gemeente én een grote bijdrage aan het milieu is het doel! Jij als ondernemer, handelaar, horecazaak kan hierbij het grote verschil maken.

Waarom deze actie?
Misschien stond je er nog niet eerder bij stil, maar peuken

- vormen de helft van alle zwerfvuil.
- zijn zeer schadelijk voor het milieu: 1 peuk kan tot 500 liter water verontreinigen.
- zijn erg moeilijk te op te ruimen.

Reden genoeg dus om met z’n allen de schouders te steken onder deze campagne.

Doe mee
Jij als ondernemer, handelaar, horecazaak kan hierbij een belangrijke schakel zijn, bv. door de campagne door te trekken binnen je eigen zaak, door het voor klanten makkelijker te maken om hun peukje te kunnen weggooien in een asbak aan je deur ... In de loop van 2020 zullen we je contacteren om concretere samenwerkingen voor te stellen, want we geloven dat we samen meer kunnen bereiken. Wil je deelnemen, heb je leuke ideetjes, of eigen goeie ervaringen, neem nu al contact op via economie@oostkamp.be. Alvast bedankt! 

Campagne loopt heel 2020
Een gedrag veranderen gaat niet van vandaag op morgen. En soms valt iemand al eens terug in een oude gewoonte. Dat weten we. Daarom zullen we een heel jaar lang op verschillende momenten en manieren de rokers die nog niet helemaal overschakeld zijn, aanspreken en ondersteunen om hun peukjes niet meer op de grond te gooien. We geven de aftrap van de campagne op de nieuwjaarsdrink in Waardamme.

Merci aan alle rokers die hun peukjes al lang niet meer op de grond gooien. Ook zij zijn met velen en maken dagelijks een belangrijk verschil!

op 28 november 2019
Nieuwsoverzicht
LCP