Week van de Fair Trade op de markt en ruilactie in ‘t Gezelletje

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaars Fair Trade wedstrijd 2019 (grote weergave)
De Week van de Fair Trade loopt van 2 tot 12 oktober. De trekkersgroep engageert zich telkens enthousiast om een acties te organiseren ter promotie van Fair Trade. Op donderdag 3 oktober stond er een Fair Trade-standje op de wekelijkse donderdagmarkt in Oostkamp.

Bedoeling is vooral om inwoners te sensibiliseren rond het thema. Zowel de boer in het Noorden, als in het Zuiden zijn belangrijk in dit verhaal. Daarom zijn in Oostkamp volgende acties gepland in kader van Week van de Fair Trade:

3 oktober: Fair Trade stand op de wekelijkse markt

Op de donderdagmarkt op 3 oktober werd naast informatie ook (h)eerlijke proevertjes uitgedeeld, onder andere van het Kruimelcafé. Net zoals vorig jaar wordt een wedstrijd gekoppeld aan de actie. 

Er werden 49 antwoorden ingediend op de prijsvraag. 28 van de antwoorden bleken correct. Uit die 28 werden door een onschuldige hand 3 winnaars getrokken. De winnaars zijn, met de prijzenpakketten in de hand van links naar rechts op de foto: Maria Naeyaert, Chris Dantschotter, Francine Neyt.

Zij mogen genieten van een vol Fair Trade producten ter waarde van 25 euro.  

12 oktober chocolade ruilactie in ‘t Gezelletje

Op zaterdag 12 oktober is er een ruilactie van Oxfam in ’t Gezelletje van 10 – 12 uur en van 14 – 17 uur. Je kan er met een lege verpakking van chocolade van eender welk merk inruilen voor een gratis tablet Oxfam chocolade. Bijkomend kan je een gratis postkaart sturen naar de Belgische chocoladesector om hen te herinneren aan hun machtspositie. Met de Bite to Fight reep ga je mee de strijd aan voor een (h)eerlijke chocoladesector.

Oostkamp al 12 jaar Fair Trade Gemeente

Oostkamp is intussen al 12 jaar Fair Trade Gemeente. Er worden niet alleen tijdens de Week van de Fair Trade acties georganiseerd, maar ook op andere momenten. Zo was er een actie rond Fair Trade op kamp, die jeugdverenigingen stimuleerde om Fair Trade of lokale producten te gebruiken en via sociale media hierrond te sensibiliseren. Chiro Sparregalm mocht recent een tegoedbon van 50 EUR in ontvangst nemen in ’t Gezelletje.

Wil u meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op http://fairtradegemeenten.be/oostkamp.

op 03 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP