Spreuken fleuren Oostkamp op

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Week van de Geestelijke Gezondheid (grote weergave)
In Oostkamp duiken sinds 1 oktober spreuken op op ramen van etalages van handelaars. Fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen en quotes om even bij stil te staan. Met deze spreuken willen we bij de inwoners een instant glimlach opwekken en hen een goed gevoel geven.

Dat het niet altijd even goed gesteld is met de geestelijke gezondheid van de Vlaming weten we al langer. 1 op 3 Vlamingen krijgt zelfs ooit te maken met ernstige psychische problemen. Maar of het nu gaat over een tijdje niet goed in je vel zitten of psychische stoornissen, mensen durven dit moeilijk ter sprake brengen. Er rust nog altijd een taboe op alles wat met geestelijke gezondheid te maken heeft.

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid

Van 1 tot 10 oktober worden in Vlaanderen tientallen ‘geestelijk gezonde’ acties georganiseerd, naar aanleiding van de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. De acties nodigen iedereen uit om stil te staan bij zijn of haar geestelijke gezondheid en die van anderen. ‘Samen Veerkrachtig’, het thema van de 10-daagse, verwijst naar het belang van een helpende hand, een bemoedigend schouderklopje. Zorgen voor elkaar, dat is zorgen voor veerkracht. Ook in Oostkamp zetten we in op geestelijke gezondheid.

Spreuken in het straatbeeld

In Oostkamp hebben we handelaren opgeroepen deel te nemen aan de actie spreuken in het straatbeeld. Met deze actie willen we vooral zichtbaarheid creëren en sensibiliseren. De spreuken zijn fijne woordspelingen, deugddoende boodschappen of quotes om even bij stil te staan. Het is hartverwarmend dat heel wat handelaren hebben deelgenomen aan de actie.

Bekijk de etalages met spreuken

Ook in de Facebookgroep #8020 vind je foto's van etalages met fijne quotes.

Veerkrachtige tips

- Hoe veerkrachtig ben jij? Doe de test! Voor volwassenen of tieners (12-16j)

- 10 tips om burn-out te voorkomen

- Chatten voor jongeren (mishandeling, seksueel overschrijdend gedrag, twijfels of geaardheid: praat erover!) 

#samenveerkrachtig

op 03 oktober 2019
Nieuwsoverzicht
LCP