Bedank de voorbeeldige chauffeurs in jouw straat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Control cruiser (grote weergave)
Hang een bord aan je raam om de control cruiser te bedanken.

Iedereen kent ze wel: brokkenpiloten, zondagsrijders, Johnny’s … chauffeurs die onze straten onveilig maken door hun overdreven snelheid. Ook onze gemeente blijft er helaas niet van gespaard. Toch zijn er heel wat mensen die zich wél aan de snelheidslimiet houden. Ook zij krijgen nu een eigen naam: control cruiser.

De control cruiser = een positieve term om chauffeurs die zich aan de snelheidslimiet houden te benoemen.

Deze nieuwe, positieve term kwam er na een onderzoek van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Daaruit bleek dat de grote meerderheid van de chauffeurs bereid is om zich aan de snelheidslimiet te houden, maar dat ze soms een geheugensteuntje nodig hebben. Eén op de vier mensen wil ook graag actief de automobilisten die het rustig aan doen bedanken. En dat is nu dus mogelijk.

Wil jij ook de control cruisers bedanken in jouw straat?

Dat kan! Vanaf donderdag 26 september zijn er borden beschikbaar in het Onthaal in OostCampus om aan je raam te hangen. Er zijn 200 borden beschikbaar, wees er dus snel bij om jouw bord af te halen!

Zondag 29 september start de campagne op Vlaams niveau. Vanaf dan zal je de borden ook zien langs de autostrade en van de campagne horen op de radio..

Meer info op de website van Beloofd!

op 26 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP