Minder Mobielen Centrale bestaat 20 jaar

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Minder Mobielen Centrale bestaat 20 jaar (grote weergave)
Sinds 1999 zetten Oostkampse vrijwilligers zich in om minder mobiele Oostkampenaren op hun bestemming te krijgen. Twintig jaar Minder Mobielen Centrale, dat werd op vrijdag 20 september gevierd.

In 1999 ging de Minder Mobielen Centrale van Oostkamp van start. De Minder Mobielen Centrale is een dienst voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen omwille van ouderdom, ziekte of handicap. Vrijwillige chauffeurs staan in voor het vervoer van deze personen. Dankzij de inzet, gedrevenheid en flexibiliteit van deze vrijwillige chauffeurs is de MMC van Oostkamp intussen al 20 jaar actief. Ondertussen maken nu jaarlijks een 160-tal minder mobiele inwoners gebruik van dit vervoer op maat en dragen de chauffeurs hun steentje bij in het optimaliseren van het sociaal leven van deze mensen.

Dat op 20 jaar tijd de noodzaak meer dan ooit bewezen wordt, is duidelijk te merken aan volgende gegevens: van de start in 1999 zijn de ritten op jaarbasis gestegen van 30 naar 1.032 ritten en de gereden kilometers van 852 naar meer dan 37.000 eind 2018.

Het team chauffeurs bestaat op vandaag uit 23 trouwe en enthousiaste vrijwilligers, waarop MMC elke dag kan rekenen. Het OCMW hoopt ook de komende jaren een beroep te kunnen blijven doen op deze enthousiaste ploeg en hoopt nog nieuwe vrijwilligers te mogen verwelkomen om de groeiende dienst draaiende te kunnen blijven houden. Kandidaten kunnen zich aanmelden via mmc@oostkamp.be of tel 050 819 959.

Het 20-jarig bestaan is een uitgelezen kans om de vrijwilligers nogmaals te bedanken voor hun bereidwillige inzet. 

Zin om je ook in te zitten als vrijwilliger voor de Minder Mobielen Centrale? Stel je kandidaat via de website.

op 23 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP