Nieuwe aanleg fietspad tussen Hertendreef en Kanunnik Davidstraat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

aanduiding van verbindingsweg fietspad Hertendreef (grote weergave)
Bij controle van de uitgevoerde werken aan het nieuw fietspad in de Hertendreef in Nieuwenhovebos, zijn er zwakke plekken vastgesteld. Daarom zal dit pad opnieuw aangelegd worden vanaf 14 oktober. Tot het einde van deze werken zal de werfzone niet toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers.

Omdat er  zwakke plekken in zowel de onderlaag als de toplaag vastgesteld werden, zullen beide opnieuw uitgevoerd worden. De werken starten op maandag 14 oktober.

Het fietspad verbindt de Nieuwenhovelaan met de Kanunnik Davidstraat. Hierdoor ontstaat er een vlotte verbinding tussen de wijkgedeelten boven en onder het Nieuwenhovebos. Fietsen in de rest van het bos blijft evenwel verboden. 

Hinder tijdens de werken

Om het fietspad te realiseren, moet een onderlaag aangelegd worden in de dreefbodem. Dit gebeurt door het infrezen van materiaal. De onderlaag moet enkele dagen rusten en mag niet betreden worden. Voetsporen brengen immers schade toe aan de onderlaag. Daarom wordt de toegang aan de Nieuwenhovelaan en de zijdreven die op het fietspadtraject aansluiten, afgesloten.

op 06 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP