5 x veilig naar school

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

5 x veilig naar school (grote weergave)
September = terug naar school.We geven graag enkele tips mee om je kind veilig door het verkeer naar school te laten gaan.

1. BASISREGELS
Zowel voor kleine als grote fietsers is een kennis van de verkeersregels noodzakelijk voor een veilige tocht naar en van school. Enkele basisregels die kinderen zeker moeten kennen: 

- De betekenis van de belangrijkste verkeersborden
- De regel van voorrang van rechts
- Het gebruik van het fietspad

2. MET DE FIETS
Fiets je met je kind mee, maak dan duidelijke afspraken voor het vertrek (bijv. aan dat kruispunt gaan we stoppen). Controleer vóór de eerste schooldag of de fiets van je kind in orde is. Leer je kind van kleins af aan een fietshelm en reflecterend hesje te dragen. Oefen de veiligste route naar school verschillende keren op voorhand.

3. TE VOET
Steek de straat over aan een zebrapad. Eerst naar links en naar rechts kijken, om daarna nog een keer naar links te kijken alvorens over te steken: dat is de veiligste manier. Geef altijd het goede voorbeeld, want kinderen doen jouw gedrag na.

4. DODE HOEK
Let goed op voor de “dode hoek” van bussen en vrachtwagens! Blijf er zoveel mogelijk uit de buurt en
houd minstens 3 meter afstand. De chauffeur kan je niet zien als je naast de vrachtwagen staat.

5. MET DE AUTO
- Vóór het vertrek: gordel aan! Ook al is het maar een korte rit langs rustige straten.
- Zorg niet onnodig voor overlast aan de schoolpoort door je auto verkeerd te parkeren. Foutgeparkeerde wagens brengen kinderen in gevaar! Ze belemmeren het zicht en dwingen andere weggebruikers om uit te wijken in een drukke omgeving.

op 04 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP