Meteen verwittigd bij een noodsituatie in Oostkamp?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

be-alert (grote weergave)
Schrijf je in voor BE-alert!

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op donderdag 3 oktober doen we mee met de nationale testdag.

Nationale test op donderdag 3 oktober

Op donderdag 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook onze gemeente doet mee. Alle inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms een testbericht ontvangen. Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de noodprocedures trainen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners ook bewust maken hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op BE-Alert.

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je

Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op de website van BE-alert. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Schrijf je vandaag nog in en test mee op 3 oktober!

Al ingeschreven?

Controleer of je gegevens nog up-to-date zijn. Dit doe je ook op de website van BE-alert. Normaal gezien heb je op donderdag 5 september hierover een e-mail ontvangen van het Crisiscentrum.

op 04 september 2019
Nieuwsoverzicht
LCP