Pecsteen '19: na 30 jaar opnieuw kasteelfeest in Ruddervoorde

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Pecsteen '19 (grote weergave)
Op zondag 8 september zijn er terug kasteelfeesten in Ruddervoorde. De eerste editie had plaats in 1949, een tweede editie in 1989... Nu, 30 jaar later, gaat het kasteel en park in de Hillestraat opnieuw open voor een groot kasteelfeest. 

 

De Ruddervoordse "Vrienden van het Livelied" zorgen samen met vele lokale verenigingen, op 8 september 2019 voor een nieuwe GRATIS feesteditie van de Pecsteen kasteelfeesten.

Muziek en animatie

Er is onder meer muziek van Die Verdammte Spielerei, Lajos and the Gang, de Propere Fanfare van de Vieze Gasten, the Skyblasters, fanfare St. Cecilia, koor St.Eligius.

Doorlopend is er spel, animatie, food and drinks. De kinderen kunnen zich uitleven in een laurierendoolhof of op de springkastelen.

Open monumentendag

Zondag 8 september staat in Vlaanderen ook synoniem voor Open monumentendag. Ter gelegenheid hiervan worden er rondleidingen over de geschiedenis van het kasteel en zijn bewoners gepland om 14, 15, 16 en 17 uur.  

Kunstevent beeldententoonstelling

In het kader van de feesten organiseert Gemeente Oostkamp ook een kunsttentoonstelling op het unieke kasteeldomein Pecsteen. De kunstwerken van 10 kunstenaars uit Waardamme, Hertsberge, Ruddervoorde en Oostkamp komen in dit prachtig kader volledig tot hun recht. De kunsttentoonstelling is niet enkel op 8 september toegankelijk, maar ook op 14 en 15 september van 10 tot 18 uur. 

Praktisch

Kom met de fiets naar het evenement of maak gebruik van het gratis pendeltreintje tussen het Sint-Elooisplein en het kasteeldomein. 

Meer informatie over het evenement en het programma vind je terug op de Facebookpagina van Pecsteen '19.

op 20 augustus 2019
Nieuwsoverzicht
LCP