Afvalophaling in week van 22 juli al vanaf 6 uur ’s morgens mogelijk

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Afvalophaling week van 22 juli 2019 (grote weergave)
Volgens de weersvoorspellingen van het KMI mogen we ons in de week van 22 juli opnieuw aan zomerse taferelen verwachten.Op erg warme dagen starten de ophaalrondes van IVBO al vanaf 6 uur ’s morgens. Plaats je afval op zomerdagen daarom steeds op tijd buiten.

Een zomers weertje is best leuk, maar het maakt het werk van de vele afvalophalers die de baan op gaan om jouw afval op te halen er niet gemakkelijker op. Naast de veiligheidskledij en zware schoenen die ze dragen, is het werk dat zij uitvoeren ook fysiek erg zwaar onder zo’n loden zon.

Om hen de namiddaghitte zoveel mogelijk te besparen, kan de afvalophaling op extreem warme dagen een uurtje vroeger dan gewoonlijk starten. De ophaalwagens gaan dan al vanaf 6 uur ’s morgens de baan op in plaats van 7 uur. Dat zal van dinsdag 23 t.e.m. vrijdag 26 juli het geval zijn.

Doordat de ophaalrondes vroeger aanvangen, kan het afval dus overal iets vroeger opgehaald worden. Hou hier rekening mee wanneer je gewoon bent dat de ophaalwagen doorgaans pas vanaf een bepaald uur langskomt in jouw straat. 

Plaats in de week van 22 juli je afval best vóór 6 uur ’s morgens buiten of de avond voordien vanaf 19 uur, zo ben je zeker dat het tijdig klaar staat voor de ophaalploeg die langskomt.

Woensdag 24 juli is het in Oostkamp ophaling huisvuil, donderdag 25 juli PMD en papier&karton.

op 19 juli 2019
Nieuwsoverzicht
LCP