#8020: voor en door iedereen in Oostkamp

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

project #8020 (grote weergave)
Er leeft en bruist heel wat onder de Oostkampse bevolking. Dagelijks zetten honderden inwoners zich in als vrijwilliger, als mantelzorger, als ondernemer, als lokale levensgenieter ... Onder de noemer van #8020 krijgen zij de mogelijkheid om te tonen hoe zij mee zorgen voor een warme gemeente.

Gemeente Oostkamp verzamelde in het kader van het project Oostkamp 2030 ideeën om Oostkamp klaar te maken voor de toekomst. De zaken die daaruit naar voor kwamen, waren onder meer de vraag naar meer verbinding, toegankelijkheid en betrokkenheid. Om dit te ondersteunen lanceerde gemeente Oostkamp op zondag 7 juli #8020: een merk, een logo en een Facebookgroep voor en door iedereen in Oostkamp.

Er leeft en bruist heel wat onder de Oostkampse bevolking. Dagelijks zetten honderden inwoners zich in als vrijwilliger, als mantelzorger, als ondernemer, als lokale levensgenieter ... Brengen mensen mensen bij elkaar, in verenigingen, in de buurt ... Onder de noemer van #8020 krijgen zij de mogelijkheid om te tonen hoe zij mee zorgen voor een mooie, warme gemeente.   

  • #8020 is een label dat alles verzamelt wat goed en mooi is aan onze gemeente en waarvoor de Oostkampenaren zich dagelijks samen inzetten.
  • #8020 is een logo om mensen samen te brengen, vrijwilligersinitiatieven in de kijker te zetten en mooie plekjes van de gemeente te tonen. Het is dus geen nieuw logo voor het gemeentebestuur en de gemeentelijke diensten.  

Burgemeester Jan de Keyser: “Uit het project ‘Oostkamp 2030’ bleek dat er nood is aan een positieve manier om contacten te leggen, om mensen te verbinden en om initiatieven te kunnen delen op het grondgebied van Oostkamp. Dat geldt niet alleen voor de inwoners, maar ook voor wie hier komt werken, sporten, ontspannen … Daarom hebben we een logo en naam in het leven geroepen die alle mensen met een positief ‘8020-gevoel’ samenbrengt.

We kiezen bewust voor ‘8020’ omdat iedereen zich zou kunnen identificeren met het logo, zowel een inwoner van Oostkamp centrum als van de deelgemeenten. Iedereen die trots is op 8020 is hier dus welkom!”

Wie een workshop, rommelmarkt, kermis… organiseert kan dit posten in de Facebookgroep en mag logo vermelden op de affiche. Wie een mooi plekje ontdekt in de gemeente, deelt die tip met #8020 op Facebook en Instagram. Er gelden weinig regels, zolang het positieve berichten zijn die helpen aan meer toegankelijkheid, verbinding en betrokkenheid.

Ontdek alles over #8020

op 07 juli 2019
Nieuwsoverzicht
LCP