Afvalophaling deze week uitzonderlijk vanaf 6 uur

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hitte maatregelen IVBO (grote weergave)
De komende dagen blijven de tropische temperaturen nog even aanhouden volgens de weersvoorspellingen. Daarom start IVBO de ophaalrondes vanaf dinsdag 25 juni tot zeker het einde van de week al vanaf 6 uur ’s morgens in plaats van 7 uur zoals gewoonlijk. Zorg dus dat je afval vóór 6 uur klaarstaat!

De zomerse temperaturen zijn best leuk, maar maken het werk van de afvalophalers van IVBO er allesbehalve gemakkelijker op. Omwille van de geldende voorschriften dragen zij naast hun veiligheidskledij ook zware veiligheidsschoenen en beschermende handschoenen terwijl het werk dat ze uitvoeren fysiek zwaar is.

Om de namiddaghitte zoveel mogelijk te vermijden, rijden de ophaalploegen daarom alvast de rest van de week – van dinsdag 25 tot en met vrijdag 28 juni – telkens een uurtje vroeger uit. De  ophaalwagens gaan dus al vanaf 6 uur de baan op in plaats van 7 uur ’s morgens zoals gewoonlijk. Doordat de rondes vroeger starten, zal de afvalophaling op alle plaatsen vroeger gebeuren dan normaal. Hou hier dus zeker rekening mee, ook wanneer de ophaling doorgaans pas later op de dag gebeurt in jouw straat.

Plaats je afval deze week steeds vóór 6 u ’s morgens buiten, zo ben je zeker dat het voldoende tijdig klaar staat voor de afvalploeg die vroeger langskomt.op 24 juni 2019
Nieuwsoverzicht
LCP