Oostkamps Tekenatelier gaat over in deeltijds kunstonderwijs

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

logo tekenatelier (grote weergave)
Vanaf september 2019 gaat het Oostkampse Tekenatelier volledig over in het deeltijds kunstonderwijs. De overgang van het Jeugdmuziekatelier gebeurt geleidelijk aan over een periode van 3 jaar.

De gemeente vindt een breed aanbod in het deeltijds kunstonderwijs (DKO) belangrijk. In de volksmond spreken we over muziekschool of kunstacademie: kunstonderwijs in de vrije tijd (niet te verwarren met kunstsecundair onderwijs of conservatorium). Vanuit dit belang wil ze een samenwerking aangaan met de Stedelijke Academie Brugge DKO en het Stedelijk Conservatorium Brugge. 

Zo’n samenwerking is mogelijk sinds er in februari 2018 voor het deeltijds kunstonderwijs een nieuw decreet van kracht is. Hierdoor hebben academies meer vrijheid en autonomie in het organiseren van opleidingen en kunnen ze hun opleidingsaanbod flexibel aanvullen. Samenwerken met een vestigingsplaats in een andere gemeente is hiervan een mooi voorbeeld.

De voornaamste redenen dat gemeente Oostkamp deze samenwerking afsluit:

  • een breder aanbod met uitgebreidere keuzemogelijkheden voor de leerlingen
  • officiële getuigschriften uitreiken waarmee de leerlingen moeiteloos naar DKO’s in andere steden terecht kunnen

De Stedelijke Academie Brugge DKO en het Stedelijk Conservatorium Brugge zorgen er samen met de gemeente Oostkamp voor dat kinderen en volwassenen op de vertrouwde plaatsen in de gemeente (De Stek Oostkamp, Ridefort Ruddervoorde en De Pastorie Hertsberge) voor beeldende kunst, muziek en/of woordkunst-drama terecht kunnen.

Tijdens de gemeenteraadszitting van 20 juni werd beslist over de mede-oprichting van de Interlokale Vereniging Deeltijds Kunstonderwijs Brugge-Oostkamp en wordt een overeenkomst afgesloten. De bekrachtiging hiervan gebeurt door de Brugse gemeenteraad op 25 juni.  

op 21 juni 2019
Nieuwsoverzicht
LCP