Buurtfeest of straatfeest aanvragen?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Buurtfeest (grote weergave)
Op vrijdag 24 mei is het dag van de buren: het ideale moment om iets met je straat te organiseren en je buren (beter) te leren kennen. In Oostkamp worden er jaarlijks heel wat buurt- en straatfeesten georganiseerd: vorig jaar stond de teller op 44 feesten.

Buurtfeest aanvragen?

Wil je graag meer verbondenheid in je buurt? Prik een datum met de buren en doe bij de gemeente een aanvraag tot buurtfeest. Het online formulier zet je op weg om het feest te organiseren.

Aanvragen: ga naar de webshop en dan ‘aanvraag straat- of buurtfeest’, tel 050 819 905, evenementen@oostkamp.be

Speelstraat aanvragen?

Zin in een leuke namiddag vol spelplezier voor de kinderen en een leuke sfeer met de buren? Woon je in een straat zonder al te veel winkels, zonder openbaar vervoer en waar er maximum 50 km/uur mag gereden worden? Vraag dan je speelstraat aan voor deze zomer! De dienst Jeugd heeft ook heel wat spelmateriaal dat je gratis kan ontlenen (waarborg 50 euro).

Aanvragen: ga naar de webshop en dan 'aanvraag speelstraat', tel 050 819 902, jeugd@oostkamp.be

Getuigenis buurtfeesten

Herman Himpens en Marleen Deschaght organiseren met hun burengroep ’t Geburte al meer dan 20 jaar regelmatig activiteiten.

"Bij ons in de Legendaledreef en enkele zijstraten, organiseert het Legendaelecomité er jaarlijks een 2-tal activiteiten, waarmee we heel wat bewoners bereiken. Maar het kan ook nog kleinschaliger en spontaner. Zo worden door ‘t Geburte, zoals we onze burengroep noemen, al meer dan 20 jaar regelmatig activiteiten georganiseerd, of komen we spontaan samen.”

“Het is allemaal begonnen met de eerste 50-jarige in onze vriendengroep, van een 17-tal gezinnen in het eerste deel van de Legendaledreef en een deel van de Karel van Manderstraat. Dat moest gevierd worden, en zo was ’t Geburte geboren. Elke gelegenheid is goed om het glas te heffen en samen een hapje te eten.  Een zomerse barbecue bij ons in de tuin, een etentje of een stukje taart in de RAAT, samen naar een voetbalmatch en onlangs met een 20-tal buren op restaurant. Ook mensen die intussen verhuisd zijn, worden niet vergeten en zakken met plezier af naar hun vroegere buurt.”

“Ook voor een praktische klus, goede raad of bij moeilijke momenten weten we waar we terecht kunnen. We beseffen maar al te goed wat de meerwaarde is van goede buren hebben en we hopen nog lang te kunnen doorgaan met ‘t Geburte. Want een goede buur is beter dan een verre vriend.”

op 21 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP