Gratis energiestudie voor horeca- en handelszaken

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Energiestudie bij Gelato Queen (grote weergave)
Wil je je energieverbruik eens grondig onder de loep laten nemen? Laat je dan gratis adviseren en begeleiden door de energiecoach Arvid. Gelato Queen heeft zo'n studie laten uitvoeren en deelt zijn ervaring.

Doel van een energiestudie is om het energieverbruik van je zaak in kaart te brengen en aanbevelingen te doen om je energiefactuur te doen dalen. De energiecoach heeft al een aantal Oostkampse handelaars kunnen adviseren waaronder Gelato Queen. Zaakvoerster Jelle beantwoordt enkele vragen over de energiestudie.

Jelle, waarom hebben jullie beroep gedaan op de energiecoach?
"Het energieverbruik is een belangrijke kost binnen onze onderneming. Verschillende zaken hadden we al aangepakt maar we stelden ons de vraag of we nog extra konden besparen. Via de infofolder van de gemeente kwamen we in contact met de energiecoach. Het advies en de begeleiding is trouwens volledig gratis."

De energiescan is ondertussen uitgevoerd, waar liggen voor jullie de belangrijkste aandachtspunten?
“De grootste verbruikers zijn de koelmachines en het waterverbruik. Ons Italiaans ijs wordt dagelijks ter plaatse vers bereidt. De juiste temperatuur is dus heel belangrijk en niet weg te denken binnen onze onderneming.“

Welke maatregelen hebben jullie tot nu toe genomen?
Bepaalde toestellen hebben we vervangen en andere toestellen zijn we anders gaan gebruiken. Hierdoor is ons totaal vermogen dat we dagelijks nodig hebben kleiner geworden.”

Zie je de maatregelen al op je factuur?  
“Ons voorschotbedrag van de energiefactuur is ondertussen al met 10% gedaald, een serieuze besparing dus. Wat ons betreft was het bezoek van de energiecoach absoluut de moeite.”

Heb je ook interesse in gratis energieadvies, neem dan contact op met de energiecoach Arvid Vandenberghe: tel 0477 962 338 of via a.vandenberghe@wvi.be.

op 20 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP