Nieuwe bestelwagens op aardgas in gebruik genomen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Sleuteloverhandiging bestelwagens op aardgas (grote weergave)
Binnenkort zie je 5 nieuwe bestelwagens van Gemeente Oostkamp door de straten rijden. De gemeente koos bij de vervanging van oude voertuigen voor deze wagens op aardgas. Deze voertuigen stoten minder fijn stof uit en zijn dus uiteraard milieuvriendelijker.

Vorig jaar is er beslist om 5 bestelwagens (2 voor Publieke Ruimte en 3 voor Technische Ondersteuning) van de gemeente te vervangen door nieuwe voertuigen. Deze voertuigen vervangen oude bestelwagens van 1997, 1998, 1999 en 2000. De kosten aan het koetswerk en de aandrijving waren door hun leeftijd niet meer verantwoord.

Bij de aankoop hiervan engageerde de gemeente zich om te kiezen voor bestelwagens op aardgas die minder fijn stof uitstoten en dus milieuvriendelijker zijn. Hiervoor werd een kleine 200.000 euro inclusief btw uitgetrokken. De aankoop verliep via de groepsaankoop van Fluvius, waardoor de gemeente kon rekenen op grotere kortingen en een vlottere administratieve afhandeling.

Maandag werden de sleutels van de eerste 3 voertuigen overhandigd, de overige 2 bestelwagens worden in de loop van de maand juni in gebruik genomen.

 

op 20 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP