Elia en de Vlaamse overheid vragen mening inwoners over nieuw hoogspanningsnetwerk

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Hoogspanningsnetwerk Ventilus (grote weergave)
Het geplande nieuwe hoogspanningsnetwerk Ventilus van Elia en de Vlaamse overheid loopt een klein stukje over het grondgebied van Baliebrugge. Langs deze weg wil de gemeente de inwoners mee informeren, zodat ook hun mening meegegeven kan worden aan Elia en de Vlaamse overheid.

Enerzijds is er de publieke raadpleging, die loopt tot 27 juni en anderzijds zijn er ook infomarkten waar de inwoners terecht kunnen met vragen en bezorgdheden.

Elia en de Vlaamse overheid werken aan een project om de hernieuwbare energie vanop de zee en op het land naar de gebruikers te brengen. Dit zal gebeuren via een uitbreiding van het West-Vlaamse hoogspanningsnetwerk. Het project heeft de naam Ventilus gekregen. 

Welk traject het nieuwe netwerk precies zal volgen, ligt nog niet vast. Het traject zou grotendeels lopen langs de E403 en voor onze gemeente een stukje door Baliebrugge. Dit betekent dat onze inwoners ook geïnformeerd moeten zijn en de kans krijgen om hun mening te geven.

Wie het dossier wil inkijken, kan nog tot 27 juni terecht aan loket 4 in OostCampus. Daarnaast organiseren Elia en de Vlaamse overheid verschillende infomarkten in West-Vlaanderen. Hierbij de data van de infomarkten in de omgeving van Oostkamp. Je krijgt er meer info en kan er jouw ideeën en voorstellen voor Ventilus delen. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Publieke raadpleging nog tot 27 juni

Het dossier ligt ter inzage bij de verschillende gemeenten, dus ook in OostCampus, Siemenslaan 1, loket 4 (klik hier voor de openingsuren). Indienen reacties: via www.omgevingvlaanderen.be of per brief.

Infomarkten

  • Brugge
    Donderdag 23 mei van 16 tot 20 uur : VAC, Koning Albert I-laan 1/2 (achterkant station Brugge)
  • Zedelgem
    Donderdag 6 juni van 16 tot 20 uur: De Groene Meersen, Stadionlaan 48 
    Torhout
  • Donderdag 13 juni van 16 tot 20 uur Stadskantoor, Aartrijkestraat 11 B

Meer info:

www.ventilus.be 

https://www.ruimtelijkeordening.be/NL/Diensten/GRUPS/GRUPS-Detail/rid/RUP_02000_212_00513_00001 ,

ventilus@oostkamp.be

op 14 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP