Prijsuitreiking kunstwedstrijd Fair Trade

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Winnaar 1ste prijs Fair Trade (grote weergave)
De leerlingen van de middenschool Sint-Pieter werden uitgedaagd om een kunstwerk te maken in het thema Fair Trade. We zetten de winnaars op een rijtje.

Op vrijdag 10 mei werden de prijzen uitgedeeld: waardebonnen die in de wereldwinkel kunnen gespendeerd worden. 

De winnaars waren:

  • 1ste plaats: Lotte Deglas, Helena Verbeke en Laura Schouppe

De nummer 1, gekozen door de jury, verbeeldt een dorpje in het Zuiden. De afwerking is heel netjes. De palmboom is zeer goed gelukt en algemeen werd creatief omgesprongen met materiaalgebruik. De details gaven de doorslag voor de bekroning op dit werk. Kijk bijvoorbeeld naar de bak bananen op het erf van de Fair Trade boer.

  • 2de plaats: Jamie Amys & Amélie Himpe

De nummer 2, gekozen door de jury, is ook heel leuk qua idee. De koffiebonen zijn kundig vakmanschap en de afwerking is ook zeer net. De slogan slaat nagels met koppen: geef boeren een hoger loon voor een mooiere toekomst.

  • 3de plaats: Wout Nerinckx & Tommy Eyckmans

De nummer 3, gekozen door de jury, scoort vooral in originaliteit hoog. Een jeugdig symbool, het skateboard, wordt gebruikt als boodschap: Fair Trade moet vernieuwen en weer jonge mensen aanspreken. Het mannetje is erg leuk gemaakt. De bananenboer wil ook vooruit.

  • De publieksprijs werd gewonnen door Cobie Verhelst, Axelle Sneppe en Femke Spriet

Met 22 van de 56 uitgebrachte stemmen een duidelijk afgetekende winnaar van de publieksprijs. Betreft een roze theekan, met koffiebonen en groene blaadjes.

Bekijk de foto's

op 14 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP