Kies je favoriete Fair Trade kunstwerk

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Fair trade kunstwedstrijd (grote weergave)
Alle leerlingen van de eerste graad van de Middenschool Sint-Pieter werden uitgedaagd om kunstwerken te maken rond het thema Fair Trade. Die kunstwerken kan je nu bewonderen in het Bibliotheek-infopunt. Kies jouw favoriet en stem mee voor de publieksprijs tot 9 mei!

Bedoeling van deze actie is vooral om jongeren te sensibiliseren rond het thema Fair Trade in de aanloop van World Fair Trade Day op 11 mei 2019. Het idee achter de kunstwerken mochten de leerlingen per groep zelf bepalen. Er moest enkel aan deze voorwaarden voldaan worden: het kunstwerk moet met afvalmateriaal opgebouwd zijn, het Fair Trade product moet herkenbaar zijn en er moet een kleine tekst of slogan in verwerkt zitten.

De werken staan in de twee weken naar aanloop van World Fair Trade Day (op 11 mei) in het Bibliotheek-infopunt tentoongesteld. Daar kan je tot en met 9 mei je stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Vrijdag 10 mei worden de prijzen uitgereikt aan de beste 3 werken, gekozen door een jury. Daarnaast is  ook een publieksprijs voorzien. Alles samen wordt er een eerlijke prijzenpot van 150 euro verdeeld onder de winnaars.

Wil je meer weten over Fair Trade in je gemeente? Neem dan zeker ook eens een kijkje op: www.fairtradegemeenten.be/oostkamp.

op 02 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP