Eerste steenlegging seniorenappartementen

Eerste steenlegging seniorenappartementen Ter Luchte (grote weergave)
Op zorgsite Ter Luchte in Ruddervoorde worden 18 seniorenappartementen gebouwd. Op maandag 29 april werd de eerste steen gelegd voor de realisatie van deze nieuwbouw.

De seniorenwoningen rond de parking achteraan woonzorgcentrum Ter Luchte dateren van in de jaren ‘70 en zijn sterk verouderd. Een renovatie is niet meer aan de orde, waardoor beslist werd om over te gaan tot een nieuwbouw. De inzichten rond wonen zijn inmiddels ook sterk gewijzigd. Er werd geopteerd om appartementen te plaatsen. Door deze compacte bouwvorm kunnen ook meer wooneenheden voorzien worden, 18 in totaal. 

De 18 seniorenappartementen worden ingeplant op de site aan de kant van de Sint-Elooisstraat. Het plan voorziet in drie blokken met telkens 6 appartementen. Om dit project te kunnen realiseren werden begin 2019 twee woningen gesloopt (Sint-Elooisstraat 93 en 95). De eerste steen wordt gelegd op maandag 29 april. De uitvoering gebeurt door aannemer B.B.C. NV uit Waregem voor een bedrag van 2.798.676,87 euro excl. btw.

De werken zouden moeten af zijn tegen de zomer van 2020. De nieuwe appartementen richten zich op senioren die nog volledig autonoom kunnen wonen. Er is geen zorg voorzien in de woningen.

Het voorzien van een aanbod seniorenwoningen is een taak van het OCMW. De ligging, dichtbij het centrum van Ruddervoorde en tegelijk dichtbij de zorgsite met een aantal voorzieningen zoals activiteiten en middagmalen, maken van deze zone een ideale locatie voor het bouwen van de nieuwe seniorenappartementen.

op 02 mei 2019
Nieuwsoverzicht
LCP