Tijdelijke verkeershinder in de Brugsestraat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Bushalte Brugsestraat (grote weergave)
De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer starten in de Brugsestraat met de heraanleg van twee bushaltes. Er wordt met tijdelijke lichten gewerkt, wat enige verkeershinder met zich meebrengt. Op vraag van de gemeente start de aannemer 's morgens pas na de ochtendspits.

Aard van de werken

De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer hebben een tijdje geleden de bushalte aan de Lariksdreef (Waaroostpark) en in het centrum van Waardamme heringericht naar een busperron. Nu worden ook haltes in de Brugsestraat aangepast.

Deze nieuwe busperrons geven de bussen van De Lijn de mogelijkheid om te stoppen op de rijweg. Het resultaat is tijdswinst voor De Lijn en een stiptere dienstverlening voor de reizigers. De verhoogde busperrons bieden ook meer gebruikscomfort.  Ook voor het fietsverkeer is de situatie veiliger aangezien de bussen het fietspad niet meer dienen te kruisen.

Brugsestraat

Locatie

  • Tussen rondpunt en Emiel Welvaertstraat: beide haltes (richting Brugge en richting Oostkamp) worden aangepast.

Hinder voor het verkeer 

  • De werken worden na de ochtendspits gestart om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken.
  • Het verkeer wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Die lichten zullen voor en na de werkuren weggehaald worden indien de verkeersveiligheid dit toelaat.
op 14 juni 2019
Nieuwsoverzicht
LCP