Vlaamse subsidies voor rioleringswerken in Baliebrugge en Waardamme

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

riolering (grote weergave)
Een tijd geleden heeft de gemeente subsidiedossiers ingediend bij de Vlaamse overheid voor een aantal rioleringswerken. Recent ontving de gemeente bericht dat de subsidies goedgekeurd zijn voor het rioleringsproject in de Sijslostraat en in de omgeving van de Torhoutsestraat en Westkantstraat.

De gemeente wil in de Sijslostraat tussen de Zedelgemsestraat en de grens met Loppem een gescheiden rioolstelsel aanleggen en het wegdek en de fietspaden vernieuwen. Voor de aanleg van de nieuwe riolering hebben we subsidies gevraagd aan de Vlaamse overheid.

Deze vraag is goedgekeurd en het rioleringsproject voor de Sijslostraat in Waardamme staat op het subsidieprogramma 2019-2023.

Daarnaast werd nog een omvangrijk rioleringsproject in Baliebrugge op het programma opgenomen. Dit project situeert zich in de ruime omgeving van de Torhoutsestraat en de Westkantstraat. De gemeente wil van de gelegenheid van de werken gebruik maken om de schoolomgeving in Baliebrugge verkeersveiliger in te richten.

Nu er zekerheid is over de subsidies kunnen deze dossiers verder uitgewerkt worden. Een exacte uitvoeringsperiode kunnen we nu nog niet geven. De timing hangt af van het verloop van een aantal procedures. Studiebureau Jonckheere uit Brugge staat in voor de voorbereiding van het rioleringsproject Westkant, studiebureau Lobelle uit Jabbeke werd aangesteld als ontwerper voor de Sijslostraat.

 

op 26 april 2019
Nieuwsoverzicht
LCP