Financiële ondersteuning voor verenigingen en jeugd

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

voetbal (grote weergave)
Gemeente Oostkamp hecht veel belang aan het verenigingsleven in Oostkamp en wil hen waar mogelijk ondersteunen. Aan de Gemeenteraad wordt goedkeuring gevraagd voor een drietal vormen van financiële ondersteuning, o.a. voor KSV Oostkamp en SKD Hertsberge.

Gemeente Oostkamp kent een rijk en bloeiend verenigingsleven. Ze probeert zoveel mogelijk ondersteuning te bieden aan de vele Oostkampse verenigingen en dit op verschillende manieren. Aan de Gemeenteraad van 25 april wordt goedkeuring gevraagd voor een drietal vormen van financiële ondersteuning.

Zonnepanelen KSV Oostkamp

De Koninklijke Sport Vereniging Oostkamp vzw wenst zonnepanelen te plaatsen op hun gebouwen. Het plaatsen van de zonnepanelen levert een bijdrage in de klimaatdoelstellingen en is voor KSV Oostkamp onderdeel van een efficiënte uitbating. KSV Oostkamp gaat hiervoor een lening aan. Aan de Gemeenteraad van 25 april werd goedgekeurd dat de gemeente zich borg stelt voor deze lening van 10.781, 25 euro.

Berging jeugdlokalen De Valkaart

In De Valkaart zal er een nieuwe berging voor de jeugdlokalen gebouwd worden, de huidige is toe aan vernieuwing. De jeugdbewegingen FOS, KSA Oostkapjes en KSA Ten Rode maken gebruik van deze bergruimte. Architectenbureau Jan Martele bvba uit Oostkamp heeft een bestek opgesteld dat wordt geraamd op 183.553,07 euro incl. btw. Tijdens de Gemeenteraad van 25 april werden de lastvoorwaarden van het bestek en de wijze van gunnen vastgelegd.

Renovatie kleedkamers SKD Hertsberge

De kleedkamers van SKD Hertsberge vertonen heel wat bouwtechnische gebreken en ook de

technische installaties zijn aan een grondige vernieuwing toe. De gemeente heeft een conditiemeting van het huidige gebouw laten uitvoeren door firma EBS om renovatie of nieuwbouw te bekijken. Renovatie bleek de beste optie. Er is een bestek opgesteld voor de ontwerper van deze renovatie dat wordt geraamd op 20.000 euro incl. btw. Tijdens de Gemeenteraad van 25 april werden de lastvoorwaarden van het bestek en de wijze van gunnen vastgelegd.

Deze week zijn ook de werken gestart voor een nieuwe kleedkamer in de evenementenzaal van het sport- en cultuurcomplex Ridefort in Ruddervoorde. Tijdens de voorstellingen in de evenementenzaal moeten de artiesten zich omkleden in een kleedkamer verder in het gebouw. Hierdoor moeten ze dus door de zaal gaan voordat ze kunnen optreden. Dit is geen ideale situatie. Daarom bouwt gemeente Oostkamp nu een nieuwe kleedkamer achter het podium, boven de berging, als een soort tussenverdiep. De werken zullen 40 werkdagen in beslag nemen.

op 26 april 2019
Nieuwsoverzicht
LCP