Eerste Hulp Bij Organiseren: hoe begin ik daaraan?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Organiseren activiteit (grote weergave)
Je hebt een leuk idee voor een activiteit met buren of vrienden, maar je weet niet goed hoe je eraan begint, bij wie je voor wat terecht kan? Wij zetten je op weg!

De lente is de start van samenkomen met vrienden en buren. De organisatiekriebels draaien op volle toeren: wordt het een buurtfeest of een fuif? Zie je een festival of een rommelmarkt wel zitten? Of ga je liever de sportieve toer op met een tornooi of het organiseren van een fiets-of wandeltocht?

Wist je dat… de gemeente jaarlijks gemiddeld 250 aanvragen ontvangt voor openbare activiteiten in Oostkamp?

Je hebt een leuk idee voor een activiteit, maar je weet niet goed hoe je eraan begint, bij wie je voor wat terecht kan? Om het een organisator makkelijker te maken, is er één aanspreekpunt bij de gemeente: evenementen@oostkamp.be, te bereiken op het nummer 050 819 905. De medewerkers staan voor je klaar en helpen je met de uitwerking van je activiteit.

Aan de slag! Zo begin je eraan:

  • Bij een nieuwe organisatie of een organisatie met een grote impact (bijv. meer dan 500 deelnemers) bekijken we samen de mogelijkheden en de hindernissen, en overlopen we de nodige vergunningen. We gaan na of er op dezelfde datum een activiteit wordt georganiseerd die jouw activiteit zou kunnen benadelen.
  • Geen overleg nodig? Dan kan je starten met je aanvraag. Via de webshop kan je jouw aanvraagformulier invullen. Dit formulier zet je op weg om jouw activiteit te organiseren. Je hebt de keuze uit een aantal formulieren, volgens de activiteit die je organiseert. Na het aanmelden kan je direct aan de slag.
  • Alles kan via dit formulier aangevraagd worden. Je hoeft dus niet aan te kloppen bij de verschillende gemeentelijke diensten. Eén formulier volstaat. Wij bezorgen je aanvraag voor veiligheid aan de politie en brandweer, wij zorgen voor de milieuvergunningen, de vergunning voor verkoop, de verkeersveiligheid, het nodige materiaal, reserveren van gemeentelijke locaties.
  • Het aanvraagformulier bestaat uit meerdere pagina’s. Sla af en toe op zodat het systeem de tijd heeft om alles te verwerken. Op het einde, klik op voltooien. Pas daarna zal de aanvraag ook definitief worden doorgestuurd.

Succes!

TIP
Belangrijk is dat je de aanvraag minimum drie maanden voor de start van je activiteit indient. Zo is er nog voldoende tijd om jouw activiteit voor te bereiden.

NIEUW
Sigarettenpeuken horen niet op de grond. Daarom kan je gratis buitenasbakken huren tijdens jouw activiteit.

op 17 april 2019
Nieuwsoverzicht
LCP