Zwembad de Valkaart uitzonderlijk gesloten door technisch probleem

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Zwembad de Valkaart leeg (grote weergave)
Het zwembad De Valkaart is door een technisch incident tijdelijk gesloten. Het zwembad zal terug openen na de paasvakantie. Momenteel wordt volop gewerkt aan de herstelling.

Op maandag 8 april is er een buis afgeknapt in het zwembad De Valkaart. Dit gebeurde tijdens een technische controle door een externe firma die bezig was met de voorbereiding van de geplande renovatiewerken. Een medewerker van die firma is op een polyester buis gaan staan, waardoor die losgekomen is en het lek ontstaan is. Daardoor liep het water van het zwembad in de kelder van De Valkaart. Eerst heeft Farys, de beheerder van het zwembad, onderzocht of het mogelijk was het lek te herstellen zonder het zwembad volledig te laten leeglopen, maar uiteindelijk bleek dit niet haalbaar. De brandweer is ter plaatse gekomen om het bad en de kelder leeg te pompen.

Nu het bad leeg is, zullen de herstellingswerken aan die buis starten. Tijdens die werken zullen ook alvast enkele herstellingen worden uitgevoerd die tijdens de renovatiewerken waren gepland. De elastische voegen van het zwembad worden vervangen vooraleer het zwembad opnieuw gevuld wordt. Door die werken nu al uit te voeren, zal het zwembad tijdens de grote renovatiewerken gevuld kunnen blijven.

Na de noodzakelijke herstellingen wordt het bad opnieuw gevuld, verwarmd en worden de chloorwaarden op niveau gebracht. De inschatting is dat het bad opnieuw open kan op dinsdag 23 april, na de paasvakantie.

Alle zwemclubs, sportverenigingen en sportkampen werden op de hoogte gebracht. De planning voor de scholen na de paasvakantie zal geen hinder ondervinden.

De lopende abonnementen worden verlengd met de duur van de sluitingsperiode. Wie een jaarabonnement heeft, kan hiermee ook altijd gratis zwemmen in het zwembad van Zedelgem.

Het zwembad blijft open tot zondag 19 mei en sluit daarna voor de geplande renovatiewerken. De precieze einddatum van die werken wordt later nog meegedeeld.

op 09 april 2019
Nieuwsoverzicht
LCP