Gemeente Oostkamp zet actief in op betaalbaar wonen

sovekans huurwoningen  (grote weergave)
De gemeente Oostkamp zet verder in op betaalbaar wonen. Regelmatig stellen we vast dat eigenaar-verhuurders met vragen zitten omtrent het renoveren van hun huurwoning. Tijdens een opendeurmoment gaven de Woonwinkel en Sovekans toelichting in een nieuw pand in de Loppemstraat.

Samen met onze partners zetten we actief in op het uitbreiden van het aanbod. Onlangs werden 6 OCMW-seniorenwoningen in de Walstraat in gebruik genomen en is de bouw gestart van 18 seniorenappartementen op de zorgsite Ter Luchte in Ruddervoorde. Ook bij Vivendo staan een aantal projecten op stapel waardoor de komende jaren ook hun aanbod verder zal toenemen. We hebben ook de ambitie om – i.s.m. eigenaars van huurwoningen - het aanbod van Sovekans de komende jaren verder uit te breiden tot een 40-tal woningen.

Kandidaat verhuurders informeren

Regelmatig stellen we vast dat eigenaar-verhuurders met vele vragen zitten omtrent het renoveren van hun huurwoning. We ervaren ook een stijgende vraag naar minder zorgen bij het verhuren zelf. 

Gemeente Oostkamp wil daarbij helpen:

  • Samen met de Woonwinkel biedt de gemeente Oostkamp ondersteuning en info over de toelagen voor renovatie.
  • De Woonwinkel geeft toelichting over extra toelagen voor renovatie bij verhuur in het kader van sociale doeleinden
  • Het sociaal verhuurkantoor Sovekans zorgt ervoor dat woningen zorgeloos verhuurd kunnen worden. Sovekans staat hierbij in voor alle administratieve, financiële en materiële afwikkelingen die bij verhuring komen kijken.

Sovekans neemt binnenkort een nieuw pand in gebruik in de Loppemsestraat. De vlotte samenwerking tussen eigenaar, gemeente, Woonwinkel en Sovekans heeft er voor gezorgd dat dit pand na een renovatiebeurt opnieuw volledig bewoond én sociaal verhuurd kan worden. Tijdens een opendeurmoment gaven we  toelichting aan eigenaar-verhuurders op welke manier dit project werd gerealiseerd en hoe een eventuele samenwerking ook voor hun patrimonium tot een win-winsituatie kan leiden.

Naast de mogelijkheid om dit pand te bezichtigen, was er dus voor potentiële verhuurders ook de kans om vragen te stellen aan specialisten van zowel de Woonwinkel als Sovekans. 

Zij gaven toelichting over volgende onderwerpen:

  • Hoe maakt ik mijn woning klaar voor de toekomst?
  • Welke renovatiepremies zijn er en kom ik hiervoor in aanmerking?
  • Hoe kan verhuren via een sociaal verhuurkantoor financieel interessant zijn?
  • Wie kan mij begeleiden bij mijn renovatietraject?
  • In welke volgorde voer ik best mijn renovatiestappen uit?
  • Hoe kan ik zorgeloos verhuren?

Meer info: De Woonwinkel, zitdag in OostCampus: loket welzijn (loket 3), Siemenslaan 1, Oostkamp

op 05 april 2019
Nieuwsoverzicht
LCP