Opening woningen Walhof

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

opening woningen Walhof (grote weergave)
Vrijdag 29 maart werden in het Walhof 12 woningen van het sociaal bouwproject officieel geopend. Het gaat om 6 koop- en 6 huurwoningen. De totale kostprijs van het project bedraagt 1,12 miljoen euro.

OCMW Oostkamp en de West-Vlaamse Intercommunale hebben eind 2010 een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor het realiseren van een sociaal bouwproject in de Walstraat in Oostkamp. Het resultaat zijn 12 woningen, 6 koop- en 6 huurwoningen, die in een zijstraat van de Walstraat zijn gebouwd. Op vrijdag 29 maart werden deze woningen in het Walhof officieel geopend.

Eind 2010 werd een samenwerkingsovereenkomst tussen OCMW Oostkamp en WVI (West-Vlaamse Intercommunale) gesloten tot het realiseren van een sociaal bouwproject in de Walstraat in Oostkamp. Het project omvat 6 koopwoningen die door het WVI verkocht zullen worden en 6 huurwoningen die door het OCMW verhuurd zullen worden als seniorenwoning.

In 2011 werd de architect Studio plus Architecten bvba uit Roeselare aangesteld voor het uittekenen van een optimale inplanting van deze 12 woningen. De 6 huurwoningen van het OCMW Oostkamp werden gegund aan de firma bvba Siemoens uit Aarsele-Tielt. Het OCMW heeft de bouw van deze woningen gerealiseerd met behulp van een subsidie van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) uit Brussel. Ook de wegen-, riolerings- en omgevingswerken project Walstraat werd door de VMSW gesubsidieerd. Deze werken werden uitgevoerd door de firma Martens Hugo bvba uit Sint-Andries.

De kostprijs van de woningen bedraagt ongeveer 1.120.000 euro incl.btw. De totaalkost van de wegenwerken komt op een 330.000 euro incl.btw.

op 05 april 2019
Nieuwsoverzicht
LCP