Partner deeltijds kunstonderwijs gekozen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Nieuws (grote weergave)
De gemeente wil in de toekomst een breder aanbod in het deeltijds kunstonderwijs aanbieden aan haar inwoners. Daarom heeft ze zich kandidaat gesteld als vestigingsplaats van een naburige academie. Aan Brugge, Tielt en Torhout werd gevraagd hun kandidatuur en voorstel tot samenwerking in te dienen.

De gemeente vindt een breed aanbod in het deeltijds kunstonderwijs (DKO) belangrijk. In de volksmond spreken we over muziekschool of kunstacademie: kunstonderwijs in de vrije tijd (niet te verwarren met kunstsecundair onderwijs of conservatorium). Vanuit dit belang wil ze een filiaalovereenkomst deeltijds onderwijs afsluiten met een naburige academie.

De voornaamste redenen dat gemeente Oostkamp zich kandidaat stelt als vestigingsplaats van een naburige academie zijn:

  1. een breder aanbod met uitgebreidere keuzemogelijkheden voor de leerlingen
  2. officiële getuigschriften uitreiken waarmee de leerlingen moeiteloos naar DKO’s in andere steden terecht kunnen

Op de Gemeenteraad van 22 november 2018 werd de projectfiche vastgesteld, die werd overgemaakt aan het Conservatorium & Academie Brugge DKO, de Stedelijke Academie voor Muziek & Woord Tielt en de Academie Torhout. Deze drie academies kregen de mogelijkheid om op basis van de projectfiche hun kandidatuur en een concreet voorstel voor samenwerking in te dienen.

De dossiers werden geëvalueerd op basis van: motivatie van de kandidaat, visie op het aanbod in Oostkamp, visie op de samenwerking en personeel. Daaruit is volgende rangschikking naar voor gekomen die aan de Gemeenteraad van 21 maart werd voorgelegd: 1) Conservatorium & Academie Brugge DKO, 2) Stedelijke Academie voor Muziek & Woord Tielt en 3) Academie Torhout. De Gemeenteraad gaat akkoord om de onderhandelingen voor een filiaalovereenkomst deeltijds onderwijs op te starten met het Conservatorium & Academie Brugge DKO.

op 22 maart 2019
Nieuwsoverzicht
LCP