Drink jij wel eens kraantjeswater?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

gemeentecharter van drinKraantjeswater (grote weergave)
Op vraag 22 maart is het Wereldwaterdag en staan we even stil bij ons waterverbruik. Gemeente Oostkamp kiest al jaren voor kraantjeswater. Jij ook?

Drink jij wel eens kraantjeswater?
Waarom zou je het niet doen? Het is het milieuvriendelijkste drankje dat er bestaat. Het wordt zonder transport en zonder verpakking bij jou thuis geleverd. Bovendien is kraantjeswater gezond. Het wordt op meer dan 60 kwaliteitseisen gecontroleerd en is daarmee het strengst gecontroleerde voedingsmiddel in Vlaanderen.

Luxe in huis
Vandaag beschikt 10% van de wereldbevolking nog steeds niet over drinkwater in zijn nabije omgeving. Wij Belgen hebben meer geluk. Hier is kraantjeswater een gezond en ecologisch alternatief voor andere dranken. En het is elke dag, 24 uur op 24, beschikbaar. Met een draai aan de keukenkraan les je je dorst! En toch behoort België wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie.

Kraantjeswater drinken is zowel voor onze eigen portemonnee als voor het milieu veel voordeliger.

Wij schakelden over! En jij?
Gemeente Oostkamp kiest voor een gezond en milieuvriendelijk drankbeleid en ondertekende vorig jaar in mei het gemeentecharter van drinKraantjeswater. Hiermee engageert de gemeente zich om enkel kraantjeswater te schenken in de gemeentelijke gebouwen, het drinken van kraantjeswater aan te moedigen en verpakkingsafval te voorkomen door het gebruik van hervulbare drinkbussen te stimuleren. 

Dit engagement sluit ook aan bij de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s), waar Oostkamp een van de pilootgemeenten in Vlaanderen is. Het stimuleren van het gebruik van kraantjeswater als drinkwater is ter ondersteuning van zowel SDG 3 (gezondheidsbeleid) als SDG 6 (duurzaam waterbeleid waaronder stimuleren van kraantjeswater drinken) en SDG12 (inzetten op voorkomen van afval) .

En jij? Laat jij flessenwater en andere dranken voortaan wat vaker aan de kant staan?

Meer info en tips vind je op www.drinkraantjeswater.be.

op 21 maart 2019
Nieuwsoverzicht
LCP