Brug Steenbrugge tijdelijk afgesloten voor herstellingswerken

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Van maandag 25 tot en met woensdag 27 maart voert De Vlaamse Waterweg nv herstellingswerken uit aan de brug van Steenbrugge. De brug is die 3 dagen afgesloten voor het verkeer van 8.30 tot 16.30 uur, buiten die uren is brug wel toegankelijk.

Brug afgesloten tussen ochtend- en avondspits

Tijdens de werken van maandag 25 tot en met woensdag 27 maart wordt de brug van 8.30 tot 16.30 uur afgesloten voor het verkeer, daarbuiten is ze wel toegankelijk.  

Omleidingen tijdens de werken

 • Fietsers en voetgangers kunnen rond via de fietsbrug aan de Lappersfortstraat. Vanuit Oostkamp is de fietsbrug te bereiken via de Vaartdijkstraat, vanuit Brugge via de Tragelweg of de Baron Ruzettelaan.
 • Voor het autoverkeer zijn er verschillende omleidingen om de druk op de lokale wegen te beperken.
  Het verkeer richting Oostkamp kan omrijden via de Brugse buitenring (R30), de Boeveriepoort en de Expresweg (N31) of via Meulestee, de Legeweg en de Sint-Godelievestraat.
  Het verkeer richting Sint-Michiels kan via de Brugse buitenring (R30) en de Boeveriepoort.
  Het verkeer richting Brugge-Centrum kan via de Expresweg (N31) of Sint-Michiels (via de Rijselstraat of de Spoorwegstraat). 
 • De Lijn
  Tijdens de werken worden een aantal haltes van De Lijn niet bediend en zijn er vervanghaltes voorzien. Meer info vind je via www.delijn.be/omleidingen.

Aard van de werken

Een aantal langsliggers, die het wegdek dragen en enkele stabiliteitsverbanden worden vervangen. 

Nieuwe brug

In de toekomst wordt de Steenbruggebrug vervangen door een hoge, vaste brug voor een vlottere mobiliteit op en over het kanaal Gent-Oostende in de zuidelijke rand van Brugge. Ernaast komt er een vlakke, beweegbare brug voor fietsers en voetgangers. De nieuwe bruggen maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen. 

Momenteel werkt De Vlaamse Waterweg nv verder aan het voorontwerp dat dit jaar klaar zal zijn. Het is een belangrijke volgende stap in dit project waarover de waterwegbeheerder nog zal communiceren naar bewoners en het ruimere publiek. 

Meer informatie
bij De Vlaamse Waterweg nv
Tel 09 292 12 11
communicatiebovenschelde@vlaamsewaterweg.be
www.vlaamsewaterweg.be 

 

op 12 maart 2019
Nieuwsoverzicht
LCP