Een nieuwe sport(club) in Oostkamp: Showdown

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Showdown (grote weergave)
Het spel wordt vaak omschreven als tafeltennis voor blinden. Club Skdo (Showdown Kroonhove Oostkamp) is hiermee gestart.

Wat is showdown?
Showdown is een sport, oorspronkelijk ontwikkeld door en voor blinden en slechtzienden, maar wordt ook beoefend door goed ziende mensen. Alle spelers dragen een blinderingsbril, zodat voor iedereen het zicht tot nul wordt herleid en er volledig op het gehoor wordt gespeeld. Het spel wordt vaak omschreven als tafeltennis voor blinden.

Hoe speel je showdown?
Met een slagbat slaan de spelers een rinkelballetje naar elkaars speelhelft. Het opzet van het spel is een doelpunt te scoren bij de tegenstander en het eigen doel te verdedigen. Per set wordt 15 minuten gespeeld. Er worden 2, of bij gelijke stand 3, sets gespeeld.

Waar en wanneer speel je showdown?
In de wijk Kroonhove nam Frank Lecluyse het initiatief om de club Skdo (Showdown Kroonhove Oostkamp) op te starten. Afspraak elke eerste en derde dinsdag van de maand tussen 14 en 17 uur in lokaal dienstencentrum De Stip, Sint-Jozefsdreef 8 in Oostkamp.

TIP
Deze sport is opgenomen in het Sport-je-fit aanbod. Je betaalt 3 euro (=2 scheurstrookjes) per sessie. Je koopt vooraf een sport-je-fitkaart via de webshop (houd rekening met 5 werkdagen voor de verwerking en verzenden van de kaart naar je thuisadres) of in het Onthaal in OostCampus, in Bibliotheek-infopunt Oostkamp of in Ridefort. Een sport-je-fitkaart kost 30 euro voor 20 scheurstrookjes.

op 27 februari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP