46 straatambassadeurs werken aan een warme buurt. Word jij de volgende?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Straatambassadeur Marie-Jeanne Vanparys (grote weergave)
De werkgroep Mensen Spreken Mensen is dringend op zoek naar straatambassadeurs in Moerbrugge en Baliebrugge.

De werkgroep Mensen Spreken Mensen, opgestart in 2001, probeert op verschillende leuke manieren de verbondenheid en de communicatie tussen mensen te bevorderen. Een van haar initiatieven zijn de straatambassadeurs. Dit zijn sociale vrijwilligers die werken aan een warme buurt. Ze zijn al met 46, de enthousiaste straatambassadeurs die deze titel dragen volgens eigen tijd en mogelijkheid.

Heb jij zin om wat tijd in je buurt te investeren?
De werkgroep Mensen Spreken Mensen is dringend op zoek naar straatambassadeurs in Moerbrugge en Baliebrugge. Heb je interesse maar ook wat twijfels over wat het allemaal inhoudt? Meld je aan via mensensprekenmensen@oostkamp.be en je wordt gecontacteerd voor meer info en uitleg.  Wanneer er voldoende interesse is, organiseert de werkgroep instapmomenten voor straatambassadeurs.

Straatambassadeur aan het woord
Marie-Jeanne Vanparys (zie foto) is actief in de Noord-Zuid vereniging, Millenniumwerkgroep, Femma West-Vlaanderen, Gezinsgroep, Basisgroepen, Welzijnszorg en last but not least is ze voorzitter van de werkgroep Mensen Spreken Mensen.

"Ik ben opgegroeid in de KAJ-vereniging en gevormd met een sociale dynamiek die nooit meer weg gaat. Ik woon al 45 jaar heel graag in de Vrijbosstraat in Hertsberge. Het is een actief, dynamisch dorp met veel onderling contact dankzij de talrijke organisaties en verenigingen. Er is altijd plaats voor een vriendschappelijk ontmoeten tijdens een evenement of een babbeltje op straat, zomaar omdat het plezant is. Hertsberge wordt gemaakt door de levendige, actieve inwoners.”

“In mijn vrije tijd ontmoet ik graag mensen, heb interesse en verantwoordelijkheidsgevoel voor wat beweegt in de maatschappij. Via groepen en cursussen leer ik bij en vorm mij een kritische mening. Wandelen is mijn favoriete hobby, naast lezen en bespreken van boeken in een leesclub.”

“Geluk is iets mogen betekenen voor anderen. Het is de belangeloze inzet die voldoening geeft, die je trots en sterk maakt en je leven zin geeft.”

Meer info: Martine Zutterman, tel 050 819 906 of mensensprekenmensen@oostkamp.be

op 27 februari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP