Tijdelijk eenrichtingsverkeer in een deel van de Papenvijvers- en Kampveldstraat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

stratenplan met aanduiding rijrichting (grote weergave)
Door het afsluiten van de Proosdijstraat worden in het belang van de verkeersveiligheid voor fietsers en bewoners maatregelen genomen in de Papenvijversstraat en Kampveldstraat.

De omleiding voor het doorgaand verkeer n.a.v. het afsluiten van de Proosdijstraat is via het hoger wegennet, dus via de Kortrijksestraat en de Siemenslaan. Het plaatselijk verkeer zoekt vaak de kortste weg, dus zal het in de Papenvijversstraat en Kampveldstraat drukker worden. 

Eenrichtingsverkeer (lus) tot 11 maart

De Papenvijversstraat tussen de Kampveldstraat en de Nijverheidsstraat is niet geschikt voor kruisend verkeer. Daarom wordt tot 11 maart 2019 eenrichtingsverkeer ingevoerd zodat het verkeer een lus kan maken:

  • in de Papenvijversstraat tussen de Nijverheidsstraat en de Kampveldstraat
  • in de Kampveldstraat tussen de Nijverheidsstraat en Papenvijversstraat (zie afbeelding). 

Fietsers mogen in beide richtingen rijden.

Vanaf 11 maart Kampveldstraat afgesloten en plaatselijk verkeer Papenvijversstraat

Vanaf 11 maart starten de waterbeheersingswerken in de Kampveldstraat (klik op deze link voor meer info over deze werken). Deze werken dienen om de omgeving van het Kampveld te beschermen tegen wateroverlast en kunnen en mogen absoluut niet uitgesteld worden.

De aannemer start in de Kampveldstraat, voorbij de bedrijvenzone, richting Papenvijversstraat. De Kampveldstraat wordt bijgevolg afgesloten voor het verkeer. Om het doorgaand verkeer in de Papenvijversstraat te weren en in het belang van de verkeersveiligheid voor de fietsers en omwonenden wordt de Papenvijversstraat vanaf dan voorbehouden voor plaatselijk verkeer.

In een tweede fase van de waterbeheersingswerken komt de Papenvijversstraat, gedeelte tussen Nijverheidsstraat en Kampveldstraat, aan bod. Dan wordt Papenvijversstraat afgesloten voor het verkeer.  

Eens de waterbeheersingswerken in dit deel van de Kampveldstraat en Papenvijversstraat afgerond zijn, zullen we terug eenrichtingsverkeer invoeren.

We hopen met deze maatregelen bij te dragen aan een verkeersveilige omgeving voor de bewoners en de fietsers.

op 06 februari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP