Tournée Minérale: doe je mee?

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

mocktail (grote weergave)
Na het overdonderende succes van de vorige jaren, slaan De DrugLijn en de Stichting tegen Kanker weer de handen in elkaar voor een nieuwe Tournée Minérale. De campagne roept alle Belgen op om in februari, voor het eerst of opnieuw, 28 dagen nee te zeggen tegen alcohol.

Alcohol: geen onschuldig product
Een glas wijn bij het eten, een pint na het sporten, voor velen maakt het deel uit van de routine. Toch zijn er heel wat risico’s aan verbonden. Alcohol heeft, ook als je weinig drinkt, invloed op bijna alle organen in het lichaam en hangt samen met ongeveer 200 verschillende aandoeningen.

Op je gezondheid
Schrijf je in en drink een maand lang geen alcohol. Je lichaam krijgt zo de tijd om te recupereren van je gebruikelijke alcoholconsumptie. Daar zijn voordelen aan verbonden: sommige mensen slapen beter, anderen hebben meer energie, je werkt ermee aan een gezonder gewicht… Veel deelnemers voelen zich gewoon beter in hun vel.

Positieve trend op de weg
Uit cijfers van Politiezone Het Houtsche zien we dat Tournée Minérale zorgt voor een positief effect op de weg. In februari vorig jaar zijn er bijna dubbel zo veel controles geweest als in februari 2016 (toen geen Tournée Minérale) en wat blijkt? Het aantal positieve controles is stabiel gebleven.

Februari zonder alcohol
Februari wordt opnieuw de alcoholvrije maand. En wat voor één! Surf naar de website en daag je vrienden of collega’s uit. Je zal zien: het is minder moeilijk – en vooral véél leuker – dan je zou denken.

Meer info en inschrijven op de website van Tournée Minérale.

Wie gaat er mee op café/resto?
Tournée Minérale betekent niet dat je een mand lang thuis hoeft te blijven. Integendeel, de campagne probeert net aan te tonen dat je je perfect kan amuseren zonder alcohol te drinken. Een bezoekje aan een goed restaurant of café met vrienden, familie of collega's hoort daar perfect bij. Horecazaken pakken tijdens Tournée Minérale dan ook graag uit met alcoholvrije varianten van bier, wijn of cocktails.

Wil je thuis zelf aan de slag gaan? Dan is deze mocktail een aanrader!

Appel en gember punch

Ingrediënten voor 4 glazen:

  • 50 cl ongezoet appelsap
  • 2 limoenen
  • 1 afgestreken eetlepel verse tijm
  • 1 stuk gember van ongeveer 2 cm, geraspt
  • 50 cl kokend water
  • viooltjes
  • crushed ice

Aan de slag:
Start met de verse siroop: doe de tijm en de geraspte gember samen in een weckpot of confituurpot.  Afhankelijk van je smaak, kies je zelf hoeveel gember je toevoegt. Giet het kokend water in de pot en laat 20 minuutjes afkoelen in de ijskast. 

De mocktail serveren:
Vul het glas voor 1/3 met crushed ice. Vul daarna het glas voor de helft met appelsap. Voeg het sap van 1/2 limoen toe. Vul aan met verse siroop: giet de siroop door een zeefje in het glas. Om de mocktail helemaal af te maken garneer je hem met een viooltje.

op 28 januari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP