Oostkamp krijgt subsidie voor het inrichten van een volkstuin in Nieuwenhove

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Volkstuinen (foto VLM) (grote weergave)
Negen West-Vlaamse gemeenten krijgen van Vlaams Minister voor Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege subsidies voor het realiseren van volkstuinprojecten. Oostkamp is één van deze negen en zal op de Legendalesite in Nieuwenhove een volkstuin inrichten.

In het najaar van 2018 werden bij de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) 36 dossiers ingediend voor het aanvragen van subsidies voor volkstuinprojecten. Deze editie was er bijzondere aandacht voor bijen en biodiversiteit en lag de nadruk op de integratie van de voorstellen in een lokale voedselstrategie. Aan de helft van deze dossiers, 19 om precies te zijn, zijn nu subsidies toegekend. Deze subsidies dekken maximaal 75% van de totale kostprijs van het project. 7 projecten ontvangen het plafondbedrag van 15.000 euro, waaronder gemeente Oostkamp. 

Met deze subsidie zal het gemeentebestuur, in samenwerking met de VLM, de eerste volkstuin in Oostkamp aanleggen, op een site langs de Legendaledreef in Nieuwenhove. De volkstuin zal ingebed worden in een grotere aanleg met een geluidswal, beplantingen en recreatieve inrichting. Er is ook een belangrijke uitbouw van educatieve en verzorgende infrastructuur op het terrein voorzien, naast infomomenten en demonstraties. Hiervoor zal met een aantal partners worden samengewerkt. 

“Niet iedereen heeft thuis de kans om groeten te telen. Bovendien stimuleert een volkstuin de sociale contacten tussen inwoners. Op deze manier zorgt een gezonde hobby voor een nog warmere gemeente”, aldus burgemeester Jan de Keyser.

 

op 18 januari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP