Busregeling van en naar Hertsberge

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Er is tijdelijk geen rechtstreekse verbinding mogelijk tussen Hertsberge en Ruddervoorde. De Lijn heeft dus een aangepaste busregeling moeten uitwerken. Omdat we merken dat de nieuwe regeling niet voor alle schoolgaande kinderen duidelijk is, zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje.

Lijn 21 Brugge – Zwevezele – Tielt | ’s avonds

In normale omstandigheden rijden ’s avonds 3 bussen van Brugge ’t Zand via Hertsberge:

  • Bus van 16.40 uur: via Hertsberge naar Ruddervoorde met eindhalte Baliebrugge.
  • Bus van 17.19 uur: via Hertsberge met Ruddervoorde-dorp als eindhalte.
  • Bus van 18.22 uur: via Hertsberge naar Ruddervoorde met eindhalte Baliebrugge.

Tijdens de wegenwerken geldt volgende regeling:

  • Bus van 16.40 uur rijdt niet langs Hertsberge, maar via Waardamme naar eindhalte Baliebrugge.
  • Bus van 17.19 uur en van 18.22 uur rijden wel naar Hertsberge (is ook de eindhalte). De reizigers die naar Ruddervoorde moeten, hebben voldoende alternatieven, maar om de impact voor de reizigers naar Baliebrugge te beperken, heeft De Lijn om 18.22 uur een extra rit voorzien die via Waardamme naar Baliebrugge rijdt.
  • Gezien Hertsberge kerk nu de eindhalte is, kunnen de haltes tussen de kerk en de Jagersweg niet bediend worden. De gebruikers van deze halte kunnen kiezen tussen de bus met eindhalte Hertsberge of de bus die via Waardamme naar Kruiskalsijde/Ruddervoorde rijdt.

Wil De Lijn rond 16.40 uur toch een bus naar Hertsberge laten rijden, moet een extra rit met extra chauffeur ingezet worden wat organisatorisch zeer moeilijk is en zeer duur zou uitvallen.

Met betrekking tot onze keuze welke 2 bussen we laten doorrijden naar Hertsberge, hebben we ons laten leiden door objectieve gebruikerscijfers. Het blijkt dat de bussen van 17.19 uur en 18.22 uur het meest gebruikt worden. Kortom, de twee drukst bezette bussen naar Hertsberge.

Wie gewoon is om de bus van 16.40 uur te nemen, moet nu inderdaad een latere bus nemen. De laatste bus willen we zeker behouden om te garanderen dat de reizigers in Hertsberge geraken.

Ook de gebruikers van de haltes tussen de kerk en de Schaere moeten een inspanning leveren en zich verplaatsen naar de kerk of de Kruiskalsijde. De bus van en naar Ruddervoorde via Waardamme een extra lus laten maken tussen Kruiskalsijde en Schaere is organisatorisch niet haalbaar. De uren van de bus zouden door die extra route niet nageleefd kunnen worden.

Lijn 21 Tielt – Zwevezele – Brugge | ’s morgens

’s Morgens start de bus richting Brugge aan Hertsberge kerk in plaats van aan de Jagersweg (Schaere). Hierdoor verzamelen alle gebruikers zich aan de kerk en is het daar extra druk. We vragen aan de gebruikers om te wachten op het voetpad, of aan de insprong ter hoogte van de begraafplaats, en om niet op de openbare weg te staan.

Lijn 21 Brugge – Zwevezele – Tielt | woensdagmiddag

De bus die om 12.20 uur vertrekt in Brugge, heeft als eindhalte Hertsberge. De reizigers naar Ruddervoorde hebben alternatieven. Voor de reizigers naar Hertsberge verandert er dus niets. Wel voor de reizigers tussen de kerk en de Schaere. Die haltes vallen weg.

Lijn 64 Diksmuide – Koekelare – Torhout - Aartrijke

De ritten van lijn 64 hebben start- en eindhalte aan de Scharestraat. De haltes tussen de Schaere en Lodikruispunt worden tijdens deze fase van de werken niet bediend. 

 

Communicatie van De Lijn naar de reizigers

De Lijn heeft hun reizigers halverwege december ingelicht via hun website, een mailing (reizigers ingeschreven op deze lijnen) en aan de betrokken haltes.

Wegenwerken brengen hinder met zich mee, ook voor gebruikers van De Lijn. We begrijpen dat dit niet evident is en een aanpassing vraagt. We hopen daarom op goed weer en op een vlot verloop van de werken. We danken iedereen voor het begrip.

op 08 januari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP