Extra steun voor 5 Oostkampse goede doelen

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Uitreiking goede doelen - foto: Geert Stubbe (grote weergave)
Vroeger bood de gemeente Oostkamp op het einde van het jaar aan haar gemeenteraadsleden en andere partners een eindejaarsgeschenk. Deze legislatuur stapte het bestuur af van een echt cadeau. In plaats daarvan schenken de gemeenteraadsleden de tegenwaarde van het cadeau aan een Oostkamps goed doel.

Traditioneel wordt er aan de gemeenteraadsleden, leden van de pers, de algemeen directeur, financieel beheerders, politiecommissaris en korpschef een eindejaarsgeschenk aangeboden ter gelegenheid van de jaarwissel als blijk van waardering en appreciatie voor de samenwerking van het voorbije jaar. 

In tijden waarin bespaard moet worden en waarin het thema armoede in eigen land actueler is dan ooit is een schenking aan een goed doel een mooi gebaar. Daarom wordt sinds 2013 de tegenwaarde van het eindejaarsgeschenk geschonken aan een goed doel dicht bij huis. 

De Gemeenteraad koos ervoor om eind 2018 volgende 5 organisaties die zich inzetten voor sociale doelen en die inzetten op verbondenheid een duwtje in de rug te geven, via een financiële tegemoetkoming van 400 euro elk: 

  • Buurthuis Den Nieuwen Hof
  • Gandalf vzw
  • Spermalie Klavervier – De Kade vzw
  • Vzw Tope
  • Welzijnsschakel ’t Gezelletje vzw

Voorafgaand aan de Gemeenteraad op 20 december 2018 overhandigt burgemeester Jan de Keyser uit naam van het gemeentebestuur aan de vertegenwoordigers van de verschillende vzw’s een cheque.

op 21 december 2018
Nieuwsoverzicht
LCP