Onthulling portret Luc Vanparys

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Onthulling portret Luc Vanparys - Foto Geert Stubbe (grote weergave)
Op donderdag 20 december werd het portret van vorige burgemeester Luc Vanparys officieel onthuld. Het is een oud gebruik dat er een na het beëindigen van de ambtstermijn van een burgemeester een portret van hem of haar geschilderd wordt. Dit wordt opgehangen in de raadzaal van het Gemeentehuis.

Op 30 april 2017 beëindigde Luc Vanparys zijn mandaat als burgemeester van Oostkamp. Hij is sinds 1983 actief in de gemeentepolitiek, waarvan 12 jaar als schepen en meer dan 22 jaar als burgemeester. Hij bleef na het beëindigen van zijn mandaat als burgemeester actief als gemeenteraadslid. Op 20 december zal hij voor de laatste keer als gemeenteraadslid de Gemeenteraad bijwonen.

Het is een oud gebruik dat er een na het beëindigen van de ambtstermijn van een burgemeester een portret geschilderd wordt van de burgemeester. Kunstenaar Tinus Vermeersch schilderde het portret van Luc Vanparys.

Het portret werd plechtig onthuld op 20 december 2018 voor aanvang van de Gemeenteraad en wordt daarna opgehangen in de galerij van burgemeesters in de raadzaal van het Gemeentehuis.

op 21 december 2018
Nieuwsoverzicht
LCP