Aankoop kunstwerk Verbondenheid 2030 van kunstenares Ann Vrielinck

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

ann vrielinck verbondenheid 2030 (grote weergave)
De Gemeenteraad besliste op 20 december om het kunstwerk Verbondenheid 2030 van Ann Vrielinck aan te kopen. De kunstenares maakte dit werk n.a.v. de Kunstroute 2030 waardoor het past bij de Visie Oostkamp 2030.

Het kunstwerk van Ann Vrielinck betreft de beeldengroep ‘Verbondenheid 2030’, gegoten in brons. Vrielinck maakt het n.a.v. de Kunstroute 2030, het werd in 2017 tijdelijk tentoongesteld op de Chaumontrotonde aan de A. Rodenbachstraat.

Begin oktober 2018 werd het kunstwerk tentoongesteld op de expositie van het Eurocomité in het gemeentehuis op het Gemeenteplein. Het betreft 7 figuren die, aan elkaar geplaatst, een cirkel vormen. Het werk symboliseert verbondenheid, een visualisatie van de Visie Oostkamp 2030.

Ann Vrielinck, woonachtig in Oostkamp, werkt als leerkracht Plastische Opvoeding in het Deeltijds Kunstonderwijs aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Brugge. Lesgeven, schilderen en ontwerpen van bronzen beelden zijn haar voornaamste bezigheden.

Op de Gemeenteraad van 20 december wordt beslist over de aankoop van dit kunstwerk. De kostprijs van het kunstwerk wordt geraamd op 30.000 euro, verankeringswerken en btw inbegrepen. De locatie is nog niet beslist. De beeldengroep krijgt bij voorkeur een plek op een open ruimte zodat men er kan rondlopen, het kan benaderen en het eventueel kan betasten. Volgende locaties zijn mogelijk: het Sint-Pietersplein, het Beukenpark, het beeldenpark De Valkaart en de Chaumontrotonde.

op 21 december 2018
Nieuwsoverzicht
LCP