Hertsberge | Proosdijstraat t.h.v. Sterredreef afgesloten voor verkeer vanaf 21 januari

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

situatieschets (grote weergave)
In tegenstelling tot eerdere berichten start de aannemer aan de Kraaiveldstraat en Breeweg niet op 7 januari maar op 21 januari. Gevolgen van deze werkzaamheden: de Proosdijstraat is ter hoogte van de Sterredreef vanaf 21 januari afgesloten voor alle verkeer (niet voor fietsers).

Werkperiode

Voorziene startdatum van deze fase: maandag 21 januari (i.p.v. 7 januari)

Deze fase duurt tot de zomer van 2019.

Gevolgen voor de bereikbaarheid van Hertsberge

  • Het wegdek in de Proosdijstraat tussen de Kraaiveldstraat en de Sterredreef wordt opgebroken waardoor de Proosdijstraat komende van Ruddervoorde doodloopt ter hoogte van de Sterredreef (behalve voor fietsers en voetgangers). Nu kan men vanuit de Proosdijstraat nog naar de Kraaiveldstraat of Breeweg rijden, maar vanaf 21 januari kan dit niet meer.
  • Het verkeer wordt omgeleid via het hoger wegennet, dus via Kruiskalsijde – Kortrijksestraat – Siemenslaan – Hertsbergsestraat – Lodikruispunt of via de E403/E40.
  • De Hertsbergeveldstraat wordt voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Deze maatregel wordt genomen uit veiligheidsoverwegingen, want de Hertsbergeveldstraat is niet geschikt als alternatieve route voor het verkeer tussen Hertsberge en Ruddervoorde. De politie zal verscherpt toezicht houden op de verkeersreglementering. 
    We volgen deze maatregel nauwgezet op en zullen die evalueren een tijdje na het invoeren ervan. Indien nodig zullen we aanpassingen doorvoeren.
  • Voor gebruikers van De Lijn: op www.delijn.be/oostkamp vind je alle info over de aangepaste dienstregeling van lijnen 21 en 64. 

We begrijpen ten zeerste dat deze omleiding grote gevolgen heeft voor het verkeer van en naar Hertsberge. We hopen op goed weer en op een vlot verloop van de werken, zodat de periode van omleiding zo kort mogelijk kan gehouden worden. We danken alvast iedereen voor het begrip en medewerking.

Heb je vragen over dit project?

Meer achtergrondinformatie vind je hier.

op 04 januari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP