Proosdijstraat t.h.v. Sterredreef afgesloten voor verkeer vanaf 21 januari

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

In tegenstelling tot eerdere berichten start de aannemer in het deel van de Proosdijstraat tussen de Kraaiveldstraat en de Sterredreef op 21 januari (i.p.v. 7 januari). Gevolg: de Proosdijstraat komende van Ruddervoorde is afgesloten voor alle verkeer vanaf de Sterredreef.

Werkperiode

Voorziene startdatum van deze fase: maandag 21 januari. Deze fase duurt tot de zomer van 2019.

Gevolgen voor de bereikbaarheid van Hertsberge

  • Het wegdek in de Proosdijstraat tussen de Kraaiveldstraat en de Sterredreef wordt opgebroken waardoor de Proosdijstraat komende van Ruddervoorde doodloopt ter hoogte van de Sterredreef (behalve voor fietsers en voetgangers). Nu kan men vanuit de Proosdijstraat nog naar de Kraaiveldstraat of Breeweg rijden, maar vanaf 21 januari kan dit niet meer.
  • Het verkeer wordt omgeleid via het hoger wegennet, dus via Kruiskalsijde – Kortrijksestraat – Siemenslaan – Hertsbergsestraat – Lodikruispunt of via de E403/E40.
  • De Hertsbergeveldstraat wordt voorbehouden voor plaatselijk verkeer. Deze maatregel wordt genomen uit veiligheidsoverwegingen, want de Hertsbergeveldstraat is niet geschikt als alternatieve route voor het verkeer tussen Hertsberge en Ruddervoorde. De politie zal verscherpt toezicht houden op de verkeersreglementering. 
    We volgen deze maatregel nauwgezet op en zullen die evalueren een tijdje na het invoeren ervan. Indien nodig zullen we aanpassingen doorvoeren.
  • Voor gebruikers van De Lijn: op www.delijn.be/oostkamp vind je alle info over de aangepaste dienstregeling van lijnen 21 en 64. Ongeacht de effectieve startdatum geldt de tijdelijke regeling voor De Lijn vanaf 7 januari.

Heb je vragen over dit project?

op 04 januari 2019
Nieuwsoverzicht
LCP