Ecobouwers opendeur: bezoek een huis van de toekomst in Oostkamp

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Ecobouwers 2018 (grote weergave)
In november organiseert Bond Beter Leefmilieu 2 opendeurweekends waarin ze kandidaat (ver)bouwers in contact brengen met ervaren en energiebewuste bouwheren.

10, 11, 17 en, 18 november komt België weer massaal op de been voor de Ecobouwers Opendeurdagen. Niet zomaar een openhuizendag, maar hét kijkwoningenevenement dat integraal kiest voor de toekomst.

In meer dan 150 woningen, verspreid over heel België, kunnen bezoekers woningen bezoeken die gebouwd of gerenoveerd zijn met een minimale voetafdruk. Strobalenwoningen, zeer lage (of plus-) energiewoningen, woningen waarbij de principes van circulair bouwen gehanteerd worden,... Duurzame materialen ontdekken en bijleren over de nieuwste technieken staat centraal tijdens deze 2 opendeurweekends.

Geen verkooppraatjes, maar getuigenissen uit de eerste hand. Tijdens een rondleiding laten huizeneigenaars je uitgebreid delen in hun ervaringen en krijg je de kans om vragen te stellen. Hoe gingen ze te werk? Welke financiële keuzes hebben ze gemaakt? Met wie gingen ze aan de slag? Welke technieken kozen ze? Welke valkuilen moet je vermijden en welke kansen moet je grijpen?

In Oostkamp kan je een hoeve bezoeken die een energiezuinige make-over heeft gekregen, met behoud van karakter. Op 10, 11, 17 en 18 november telkens om 14 uur. Inschrijven is noodzakelijk, via de website van Ecobouwers

op 08 november 2018
Nieuwsoverzicht
LCP