Heraanleg van binnentuin en inrichting van publieke groenzone

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

heraanleg binnentuin (grote weergave)

We vinden het erg belangrijk dat onze bewoners op een kwaliteitsvolle en actieve manier van de gezonde buitenlucht kunnen genieten. We willen ook zoveel mogelijk leven op de site brengen (activiteiten, bezoekers, passanten…). We nemen tal van initiatieven om dit te bewerkstelligen. Zo hebben we de aankoop van de rolwagen- en duofiets, de tuinbakken op hoogte, het buurtfeest dat al twee keer in onze polyvalente zaal is doorgegaan… Vandaag stellen we ook enkele initiatieven officieel voor:

  • heraanleg binnentuin: we investeerden zowat 80.000 euro in de heraanleg van onze binnentuin in de beschermde afdeling. Deze tuin is nog dementievriendelijker gemaakt met zitplaatsen, parasols en vooral kleurige en geurige bloemen, water en een konijn. Het is een plek waar bewoners en hun bezoekers in alle rust en beschut kunnen verblijven. Buro Bossaert stond in voor de plannen en de opvolging van de werken. Aannemingen De Witte voerde de werken uit.
  • beweegtoestellen voor volwassenen: onlangs werden vijf beweegtoestellen voor ‘jong en oud, mobiel en minder mobiel’ op de zorgsite Ter Luchte geplaatst. Deze toestellen staan in de publieke zone en kunnen overdag door iedereen die dat wil gebruikt worden. De inplanting naast het kinelokaal zorg er voor dat onze kinesist bij voldoende goed weer ook vlot naar buiten kan trekken voor de oefeningen.
  • wat is of volgt er nog? Er zijn nog enkele tuinprikkels en spelelementen op komst die er voor moeten zorgen dat we iets te bieden hebben aan de (achter)kleinkinderen die op bezoek komen. Zo kunnen we het intergenerationeel contact stimuleren. Het recent geplaatste aquarium in de beschermde afdeling hoort hier bij thuis. Er staan ook nog enkele speeltoestellen voor de allerkleinste in de buurt van de ontmoetingsruimte en we voorzien ook nog een kippenren. In samenspraak met de gebruikers van de site zullen nog initiatieven volgen die het sociaal weefsel verder kunnen versterken en het verblijf voor iedereen zo aangenaam mogelijk maken.  
op 10 september 2018
Nieuwsoverzicht
LCP