Hondensnoepjes voor opgeruimde hondenpoepjes

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

foto van Timothy Ingelbrecht (grote weergave)
In de strijd tegen zwerfvuil en in het bijzonder hondenpoep wil de gemeente hondenbaasjes bedanken die hun steentje bijdragen om de straten en groenzones proper te houden.

Medewerkers van de gemeente zullen de komende maanden hondensnoepjes uitdelen aan hondenbaasjes die hondenpoep netjes opruimen en het zakje in een vuilnisbak gooien of meenemen naar huis.

Hondenpoep is vervelend, daarover is iedereen het eens. De laatste jaren zijn er al veel inspanningen gedaan om hondenbaasjes aan te moedigen de hondenpoep op te ruimen.

Zo werden tijdens de campagne “mijn kakje in een zakje” verplaatsbare borden geplaatst in probleem zones, inwoners konden zelf de affiches “geen poep op mijn stoep” uithangen en hondenbaasjes werden opgeroepen om zakjes mee te nemen en de hondenpoep op te ruimen.

Op vandaag stellen we vast dat heel wat baasjes de hondenpoep opruimen maar dat niet altijd alle zakjes meegenomen worden naar huis of weggegooid worden in een vuilnisbak. Helaas belandt het zakje nog vaak in de struiken, in bomen, langs wandelpaden. Dit geeft een onverzorgd beeld en is zeer onaangenaam voor spelende kinderen, voor wandelaars en voor wie het moet opruimen.

Toch geven heel wat hondeneigenaars het goede voorbeeld. Zij dragen zo bij om de straten en groenzones proper te houden. Om hen te bedanken, en anderen aan te zetten hetzelfde te doen, lanceert de gemeente een nieuwe campagne. Medewerkers van de gemeente die hondeneigenaars opmerken die de hondenpoep netjes opruimen en het zakje ofwel meenemen ofwel in de vuilnisbak deponeren zullen hen de komende maanden met een zakje  beloningskoekjes voor de hond bedanken.

op 06 april 2018
Nieuwsoverzicht
LCP