Gouden Merels 2017 werden uitgereikt

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

de winnaars (grote weergave)
Tijdens de week van de vrijwilliger organiseerde de gemeente een vrijwilligersfeest en werden de Gouden Merels Sport, Sociale Inzet en Publieksprijs uitgereikt.

Elk jaar in maart is er een week van de vrijwilliger. En dat is helemaal terecht. Vrijwilligers vormen mee het hart van onze maatschappij. Zij zetten zich in voor een positieve samenleving en zorgen voor verbondenheid tussen mensen. En in Oostkamp zitten heel wat geëngageerde vrijwilligers. Daar mogen we trots op zijn. Op donderdag 8 maart waren zij allemaal welkom op het vrijwilligersfeest in Ridefort. Het is een hulde en een dankbetuiging voor zoveel mooi werk. Tijdens het vrijwilligersfeest werden ook de Gouden Merels uitgereikt. Pieter Steyaert viel twee maal in de prijzen. Hij werd verkozen tot Gouden Merel Sportverdienste door de vakjury en won ook het hart van de bevolking, dat getuigt de publieksprijs. Christian Dantschotter mocht de Gouden Merel Sociale inzet in ontvangst nemen.

Met de Gouden Merels huldigt het gemeentebestuur een Oostkampse persoon, vereniging, organisatie, school, wijk of buurtwerking die zich uitzonderlijk verdienstelijk heeft gemaakt.

Dit jaar zijn 3 Gouden Merels uitgereikt: De Gouden Merel Sportverdienste, Gouden Merel Sociale inzet en de publieksprijs.

De kandidaten voor de Gouden Merel Sportverdienste waren:

 • Willy Buffel: inzet voor TC Orscamp als bestuurslid en lesgever
 • René Decoster: bestuurslid De Hertenschutters
 • Marcel Depickere: al 24 jaar lang inzet voor Sportclub 50 plus
 • Emily Gaytant: lesgeefster bFitbFun
 • Pieter Steyaert: trekker G-ploeg KSV Oostkamp
 • bFitbFun: zorgt voor een dynamisch sportaanbod

Deze personen kwamen zich en hun activiteiten op dinsdag 6 maart voorstellen bij een vakjury.

Deze jury verkoos Pieter Steyaert als winnaar Gouden Merel Sportverdienste. Pieter startte bij KSV Oostkamp een voetbalploegje op voor kinderen met een fysieke beperking. Binnen de groep is er een grote diversiteit qua leeftijd en problematiek. Dit maakt het niet evident, maar Pieter maakt van elke training een waar sportief feest.

De kandidaten voor de Gouden Merel Sociale inzet waren:

 • Christian Dantschotter: vrijwilligerswerk als chauffeur en in het zorgcentrum Oostkamp
 • Jos Deforche: bouwt een school in Oeganda
 • Hilaire en Christiane Verstraete-Janssens: vrijwilligers op school
 • KSA Munckzwalm Ruddervoorde: inzet voor alle kinderen in Ruddervoorde
 • Nieuwenhove leeft: brengt buurtbewoners samen.

Ook deze personen kwamen zich voorstellen bij een vakjury.

Deze jury verkoos Christian Dantschotter als winnaar Gouden Merel Sociale inzet. Christian doet 4 dagen per week het vervoer , ophalen en terugbrengen van huis naar het dagverzorgingscentrum Sint-Jozef. Dit zijn dementerende en zwaar zorgbehoevende personen. Christian deed in het verleden ook vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis, de ervaring die hij hier opdeed heeft hij al meermaals nodig gehad.

De publieksprijs wordt uit de kandidaten gekozen door de inwoners van Oostkamp. In het totaal kwamen 1570 stemmen binnen. Deze publieksprijs gaat naar Pieter Steyaert. Een verdiende winnaar met ongeveer een kwart van alle stemmen.

Sfeerbeelden van het vrijwilligersfeest vind je hier. Van de uitreiking van de Gouden Merels vind je hier een paar beelden.

op 09 maart 2018
Nieuwsoverzicht
LCP