Literair talent Marieke Lucas Rijneveld stelde nieuwe roman voor in Oostkamp

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

marieke_rijneveld (grote weergave)
Op woensdag 31 januari, de laatste dag van de Poëzieweek, kwam de Nederlandse dichter en auteur Marieke Lucas Rijneveld (26) in Bibliotheek-infopunt Oostkamp voorlezen uit haar fel geprezen dichtbundel Kalfsvlies.

De beloftevolle auteur zal tijdens deze ontmoeting ook haar romandebuut voorstellen dat die dag verschijnt en hieruit voorlezen.

Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse literatuur. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In de Volkskrant werd ze vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar.

Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant. Tegenwoordig woont ze in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium voor beloftevolle Utrechtse auteurs toekende, meer bepaald 2.500 euro om te investeren in een volgende publicatie. Ook ontving ze de Hollands Maandblad Aanmoedigingsbeurs 2014/2015. Naast haar bestaan als schrijver werkt ze op een melkveebedrijf.

Op woensdag 31 januari komt Rijneveld naar Bibliotheek-Infopunt Oostkamp om in het kader van de Poëzieweek 2018 voor te lezen uit haar geprezen dichtbundel ‘Kalfsvlies’. Aangezien die dag haar debuutroman ‘De avond is ongemak’ verschijnt, zal ze deze in primeur voorstellen en ook hieruit voorlezen.

Je verschuift je haren achter je oren als twee gordijnstukken om de show te starten hoe begint een dag waar geen opening in zit, die niet zegt: vijf minuten! Doe je best, er is publiek dat alleen ongemak lust, ondertussen in pak of jurk gehesen vandaag ben je het meisje dat niets wilde missen, dat tussen het dansen door niet weet hoe ze moet bewegen. (Nooit meer ontwaken, ‘Kalfsvlies’, 2015)

 

op 05 februari 2018
Nieuwsoverzicht
LCP