Hertsberge | tijdelijk verkeerslichten in de Proosdijstraat

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

In de week van 8 januari start aannemer Lamote met de werken aan de nutsleidingen in de Proosdijstraat, dit in voorbereiding van de riolerings- en wegenwerken in de straat. Hieronder vind je meer details.

 

Werkzone

Er wordt gewerkt in de Proosdijstraat tussen de Sterredreef en de kasseiweg ter hoogte van nummer 92 (zie afbeelding). De werkzone wordt opgesplitst in drie deelgebieden:

  1. De aannemer start in de zone tussen huisnummers 86 (ter hoogte van Sint-Jansdreef) en 92 (kasseiweg).
  2. Begin maart verschuiven de werken naar de zone tussen de Sint-Jansdreef en het kruispunt met de Muntestraat en Wastinestraat.
  3. Begin april wordt gestart in de resterende zone, tussen kruispunt Muntestraat/Wastinestraat en de Sterredreef. 

Timing van de werken

De aannemer start in de week van 8 januari. Hoe vlot de nutswerken effectief vorderen, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Bedoeling is dat de eigenlijke wegenis- en rioleringswerken zullen aansluiten op de uitvoering van deze nutswerken.

Verkeerslichten in de Proosdijstraat

De Proosdijstraat blijft tijdens de nutswerken toegankelijk. Het verkeer wordt wel geregeld met verkeerslichten (wisselend verkeer). Omdat dit onvermijdelijk voor vertraging zorgt, raden we het doorgaand verkeer aan om de werken te vermijden en via de N50 Kortrijksestraat en de Hertsbergsestraat te rijden.

Zijstraten even afgesloten

  1. In de loop van januari/februari zal de kasseiweg ter hoogte van Proosdijstraat 92 een paar dagen volledig afgesloten zijn. Men kan het wegje bereiken via de andere zijde, ter hoogte van huisnummer 106.
  2. Ook het kruispunt Rapaertstraat/Proosdijstraat zal een paar dagen volledig onderbroken zijn. Dit is gepland in de loop van maart/april. Je zal die dagen lokaal moeten omrijden.

Gevolgen voor fietsers en voetgangers

Fietsers en voetgangers kunnen steeds passeren. Indien nodig kan plaatselijk aan fietsers gevraagd worden om af te stappen. 

Gevolgen voor De Lijn

De Lijn zal haar reizigers informeren via infoborden aan de bushaltes en via de website en de app.

Tip: abonneer je op de omleidingsinfo van De Lijn. Klik hier

Blijf lokaal winkelen

Wegenwerken brengen hinder mee voor de omwonenden en passanten, maar ook voor de handelszaken. Daarom een warme oproep om verder lokaal te blijven winkelen. De handelaars zullen je dankbaar zijn.

Infovergadering

Eens de aannemer gekend is die de riolerings- en wegenwerken zal uitvoeren, organiseert het Vlaamse Gewest samen met Aquafin, de aannemer en de gemeente een infovergadering over de impact van de riolerings- en wegenwerken. 

Heb je vragen over de geplande werken?

Neem, afhankelijk van de inhoud van je vraag, contact op met:

  • Gemeente: dienst Publieke Ruimte, tel 050 819 880 of openbarewerken@oostkamp.be.
  • Eandis: werftoezichter Bart Vanhoutte, via bart.vanhoutte@eandis.be.

Je vindt meer info over dit grote rioleringsproject op de webpagina: https://www.oostkamp.be/werkendetail/65/hertsberge--doortocht--riolerings--en-afkoppelingswerken-in-proosdijstraat-en-herinrichting-doortocht 

 

We danken de bewoners en weggebruikers voor het begrip voor de hinder die deze noodzakelijke en nuttige werken met zich meebrengen.

op 03 januari 2018
Nieuwsoverzicht
LCP