Een nieuw initiatief voor tewerkstelling in Oostkamp

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Jobbeurs (grote weergave)
De gemeente Oostkamp heeft, samen met de VDAB, de jaarlijkse jobbeurs in een nieuw kleedje gestoken. Op donderdag 30 november kregen geïnteresseerden de kans om Oostkampse bedrijven te bezoeken en zo kennis te maken met vacatures op de werkvloer.

Met dit initiatief wil de gemeente zijn steentje bijdragen om vacatures zo goed mogelijk in te vullen en het lage werkloosheidcijfer in Oostkamp te behouden.

Op de jobbeurs in OostCampus was er naast een jobmarkt met praktische workshops voor het eerst de mogelijkheid om Oostkampse bedrijven met openstaande vacatures (vaak voor knelpuntberoepen) te bezoeken. Er hebben veel geïnteresseerden ingetekend om Bpost, Hotel Van der Valk, TE Connectivity en TransWest te bezoeken. Voor beide partijen een unieke ervaring die we wensen te herhalen volgend jaar. Het in de kijker zetten van vacatures uit de eigen gemeente heeft trouwens als voordeel dat je niet enkel werklozen bereikt maar ook inwoners uit Oostkamp die op zoek zijn naar een job dicht(er) bij huis.

Het zoveel en zo goed mogelijk invullen van vacatures is voor de gemeente een belangrijke pijler, in deze legislatuur maar ook in de visie van Oostkamp 2030. Eerder deze maand nog, op de dag van de ondernemer, werden de noden van de bedrijvensector bloot gelegd tijdens een ontbijt met de burgemeester  en de 20 grootste werkgevers uit Oostkamp. Het vinden van het juiste personeel was daar één van. Het initiatief van de bedrijfsbezoeken op de jobbeurs is alvast één manier om hieraan tegemoet te komen.

 

op 01 december 2017
Nieuwsoverzicht
LCP